Secretul offshore va fi anulat în Republica Moldova

Guvernul Republicii Moldova
Guvernul Republicii Moldova (Epoch Times)

Secretul offshore va fi anulat pentru a asigura o transparenţă maximă în activitatea companiilor din Republica Moldova. Guvernul de la Chişinău a aprobat, miercuri, Avizul pentru modificarea Legii privind înregistrarea de stat a persoanelor juridice şi a întreprinzătorilor individuali.

Potrivit documentului, va fi publicată lista beneficiarilor efectivi ai tuturor companiilor cu fondatori în jurisdicţii care nu asigură transparenţa.

Accesul cetăţenilor la informaţia din Registrul de stat cu privire la beneficiarii efectivi va fi asigurată de Agenţia Servicii Publice. Aceasta va putea fi accesată pe toate platformele existente de publicare a datelor deschise despre companii.

Noile prevederi vor contribui la asigurarea stabilităţii economice a statului, prevenirea corupţiei, evaziunii fiscale şi spălării banilor, susţine Guvernul moldovean într-un comunicat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe