Şedinţa Consiliului Superior al Magistraturii, amânată. Justiţia din R. Moldova rămâne blocată

Consiliul Superior al Magistraturii
Consiliul Superior al Magistraturii (Epoch Times România)

Şedinţa Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) stabilită pentru marţi, 22 octombrie, a fost iarăşi amânată din lipsă de cvorum. La 17 octombrie a mai fost amânată o altă şedinţă CSM din lipsă de cvorum, astfel că justiţia din Republica Moldova rămâne blocată.

Un grup de judecători de la Judecătoria Chişinău a depus o sesizare la Centrul Naţional Anticorupţie, în care cer anchetarea preşedintelui interimar al CSM, Dorel Musteaţă. Acesta este acuzat de depăşirea atribuţiilor de serviciu pentru că încearcă să conducă şedinţele CSM, deşi la 27 septembrie a fost revocat din funcţie, la Adunarea Extraordinară a Judecătorilor.

Membrii CSM urmau să examineze marţi cererea de demisie a lui Ion Druţă din funcţia de preşedinte al Curţii Supreme de Justiţie şi să avizeze proiectul de hotărâre privind aprobarea proiectului de lege pentru modificarea Legii cu privire la CSM, dar şi opinia Comisiei de la Veneţia asupra proiectului de lege cu privire la reforma Consiliului Superior al Judecătorilor şi a Procuraturii.

Consiliul Superior al Magistraturii nu a recunoscut hotărârile Adunării Generale Extraordinare a Judecătorilor din 27 septembrie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe