Şefa Senatului respinge planul lui Cîţu: Rămânem fermi. Trebuie cerut vot pe întregul Guvern, nu doar pe miniştri

Anca Dana Dragu
Anca Dana Dragu (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Preşedinta Senatului, Anca Dragu, a respins, luni, teoria promovată de premierul Florin Cîţu potrivit căreia, dacă se schimbă compoziţia politică a Guvernului, nu trebuie să ceară votul Parlamentului pentru întreg Cabinetul, ci doar pentru miniştrii schimbaţi.

"Noi rămânem fermi pe ideea că ar trebui cerut vot pe întregul Guvern - premier, plus miniştri, plus program. Probabil că asta va fi soluţia. Dar aşa cum eu citesc Constituţia şi Codul administrativ, se pare că ar trebui ca parlamentarii să aibă acest drept şi să-şi exercite votul cu privire la componenţa Guvernului", a declarat Anca Dragu, citată de Agerpres.

Întrebată ce va face USR PLUS dacă se va ajunge din nou la Curtea Constituţională, în cazul în care premierul Florin Cîţu va veni în Parlament să ceară un vot doar pentru noii miniştri, şefa Senatului a replicat:

"Este o schimbare. Dacă dumnealor vor să facă guvern PNL-UDMR, cu sprijinul PSD în Parlament, asta trebuie să fie foarte clar spus şi să reflecte votul. Deci, nu văd aici niciun fel de dubiu, de interpretare".