Şefii de poliţie vor putea fi sancţionaţi după schimbarea legii

.
. (Epoch Times România)

Ministerul de Interne şi şeful Inspectoratului General al Poliţiei (IGPR) vor putea lua măsuri împotriva şefilor de poliţie în cazul cărora se constată nereguli, după ce va fi schimbată legea, a promis premierul Victor Ponta.

Guvernul va "îndrepta fisurile" actuale din lege, chiar dacă măsura va atrage nemulţumirea sindicatului din domeniu, a precizat Ponta.

"Prin faimoasele legi de reformă a poliţiei e foarte greu să tragi la răspundere un şef de poliţie. Nu prea ascultă nici de ministru, nici de şeful IGP, te mai dă şi în judecată. Pe şeful de la Olt nu poate ministrul sa îl schimbe, e o procedură, cu comisii de disciplină. După aceea, poate îl suspendăm dacă vrea el sa îl suspendăm (...) În nişte cazuri concrete, au rezultat fisurile lăsate în lege şi vă garantez că le îndreptăm. Sigur că o să se supere un sindicat, dar...", a afirmat Ponta, la RTV.

În cazuri speciale, precum cel de la Olt, sunt destul de puţine instrumente pentru o intervenţie rapidă, iar acest lucru trebuie rezolvat, în opinia premierului.

Şeful Poliţiei Balş, Ion Sotea, şi cinci şefi din Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt sunt cercetaţi disciplinar pentru neglijenţă în serviciu. S-a cerut sesizarea Consiliului de disciplină al Poliţiei Române şi au fost dispuse mustrări scrise în cazul şefului Serviciului de Ordine Publică şi al celui de la Serviciul Resurse Umane.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne