Şeful ANAF demisionează din funcţie

În urma preluării Guvernului de către PSD, şeful ANAF anunţă că va renunţa la postul pe care îl deţine şi se va reîntoarce în privat.
Dragoş Doroş
Dragoş Doroş (Facebook, KPMG)

Dragoş Doroş a demisionat de la conducerea ANAF, decizia aparţinându-i acestuia şi fiind luată pe considerentul că "este normal că atunci când se schimbă conducerea să vină oameni noi", relatează Mediafax.

"Nu plec din cauza scandalului legat de gaura din buget. Pur şi simplu se schimbă echipa. A fost decizia mea. Mă întorc în mediul privat de unde am venit. Este normal ca atunci când se schimbă conducerea să vină oameni noi", a declarat, pentru Mediafax Dragoş Doroş, fostul preşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Administrare Fiscală.

Doroş a mai precizat că înaintea plecării îşi va lua concediu, concediu pe care îl va petrece în ţară, căci nu are suficient de mulţi bani pentru străinătăţuri.

Fostul preşedinte al ANAF a mai precizat că eliminarea formularului 088, cerută de liderul PSD, Liviu Dragnea, va fi sarcina noului preşedinte al agenţiei, decizia fiind una pe linie de partid.

Amintim că joi, în şedinţa de Guvern, atât premierul cât şi ministrul Finanţelor s-au arătat nemulţumiţi de faptul că platforma electronică de plată a taxelor şi impozitelor a fost nefuncţională şi că ANAF nu colectează suficienţi bani la buget, context în care ministrul de Finanţe a anunţat că va dispune analizarea activităţii conducerii instituţiei.

De asemenea, ministrul Finanţelor i-a dat termen 24 de ore lui Doroş, pentru anularea Formularului 088.

"În legătură cu 088, este o discuţie care cel puţin de 2 ani ţine agenda publică, este în faza finală de evaluare a impactului privind eliminarea imediată a acestui formular, credem că în cursul zilei de mâine ordinul preşedintelui ANAF va fi la Monitorul Oficial.", a declarat Viorel Ştefan, citat de digi24.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne