Şeful ANAF, despre meditaţiile profesorilor: E un fenomen. Foarte puţini dintre ei sunt organizaţi. Nu e în regulă

Lucian Ovidiu Heius
Lucian Ovidiu Heius (Epoch Times România)

Profesorii din judeţele Cluj şi Sibiu, care acordă elevilor meditaţii, au primit de la ANAF scrisori prin care au fost informaţi că veniturile din aceste activităţi trebuie fiscalizate, a declarat la Digi 24, şeful ANAF, Lucian Heiuş, precizând că este vorba de un proiect pilot.

„A fost o acţiune de prevenţie. Încercăm să şi creăm, să explicăm contribuabililor ce au de făcut şi ce trebuie să facă. Şi au fost nişte proiecte pilot în cazul profesorilor, a fost proiect pilot pe două judeţe, în Cluj şi în Sibiu, prin care, practic, li s-au transmis nişte scrisori prin care li se spunea că, în situaţia în care obţin venituri din acest gen de activitate, ea trebuie să fie fiscalizată. Au posibilitatea să se organizeze sub formă de persoană fizică autorizată, de societate comercială, funcţie de cum consideră ei, şi că trebuie să intre în legalitate.

Prevenţia este foarte importată, nu controlul este singura armă pe care o ai împotriva evaziunii fiscale. Trebuie să vii şi în întâmpinarea contribuabilului. Cadrul acesta fiscal este incredibil de stufos. Nu toată lumea îşi permite, poate, să aibă cel mai bun contabil, cel mai bun expert care să-l direcţioneze, să înveţe ce trebuie să facă. Şi atunci noi, ca Fisc, venim cu nişte servicii, le numim noi în întâmpinarea contribuabililor”, a precizat Heiuş, citat de News.ro.

De asemenea, şeful ANAF a afirmat că meditaţiile sunt „un fenomen” şi că foarte puţini profesori fac legal aceste activităţi:

„Da, este un fenomen, nu trebuie să ascundem acest lucru, este un fenomen - aceste meditaţii. Foarte puţin din cei care fac acest lucru sunt organizaţi sub o formă sau alta a unei societăţi noi, persoane juridice şi nu este în regulă dacă nu fac acest lucru”.