Şeful Apărării din SUA cere menţinerea vaccinării obligatorii anti-Covid pentru militari

Austin Lloyd III, secretarul american al Apărării
Austin Lloyd III, secretarul american al Apărării (Brendan Smialowski/AFP via Getty Images)

Secretarul Apărării, Lloyd Austin, a declarat că doreşte să menţină mandatul privind vaccinul militar anti-COVID-19 pentru a proteja sănătatea trupelor, în timp ce guvernatorii şi legislatorii republicani fac presiuni pentru anularea acestuia, scrie News.Yahoo.com.

Săptămâna trecută, peste 20 de guvernatori republicani au trimis o scrisoare lui Joe Biden, în care îi cer administraţiei să elimine măsurile privind vaccinarea, afirmând că acestea au afectat capacitatea Gărzii Naţionale a SUA de a recruta trupe. Aceste trupe sunt activate de către guvernatori pentru a răspunde la dezastre naturale sau tulburări.

Congresul ar putea lua în considerare o legislaţie săptămâna viitoare pentru a pune capăt mandatului ca o cerinţă necesară pentru a aduna suficient sprijin pentru a trece bugetul apărării din acest an, care are deja două luni de întârziere.

Austin a declarat că nu va comenta presiunile venite dinspre Congres.

"Am pierdut un milion de oameni din cauza acestui virus", a declarat Austin reporterilor care călătoreau cu el sâmbătă. "Un milion de oameni au murit în Statele Unite ale Americii. Am pierdut sute de oameni în Departamentul Apărării. Aşa că acest mandat a menţinut oamenii sănătoşi".

"Eu sunt cel care" a ordonat armatei să ceară vaccinul, a adăugat Austin. "Susţin continuarea vaccinării trupelor".

Anul trecut, Austin a ordonat ca toţi militarii să se vaccineze sau să se confrunte cu o potenţială expulzare din armată; de atunci, mii de militari activi au fost concediaţi pentru că au refuzat să se vaccineze.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe