Şeful campaniei de vaccinare: În aprilie începe etapa a 3-a. Sunt convins că vom vaccina peste 100.000 de persoane pe zi

Valeriu Gheorghiţă
Valeriu Gheorghiţă (facebook.com/guv.ro)

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiţă, a declarat, marţi, la DigiFM, că România ar putea primi, începând cu luna aprilie, şi vaccinul anti-Covid produs de Johnson & Johnson. De asemenea, medicul a anunţat că, prin demararea, în aprilie, a celei de-a treia etape a campaniei, vor putea fi vaccinaţi 10 milioane de români până în septembrie.

“Este un vaccin tot pe baza de vector viral, tot pe baza de adenovirus. De această dată este vorba despre un adenovirus de tip uman, subtip 26. Eficacitatea este similară cu a celui de la Astrazeneca, însă are un avantaj foarte mare. La acest moment, se pare că este suficient să administrăm o singură doză de vaccin. Practic, simplifică foarte mult procesul de vaccinare. Condiţiile de stocare şi de distribuire sunt similare cu o temperatură obişnuită pe lanţ de frig, de +2, +8 grade Celsius. Deci am avea în portofoliu un al patrulea vaccin care va permite accelerarea campaniei de vaccinare şi creşterea accesului persoanelor la vaccinare”, a precizat medicul.

Totodată, Gheorghiţă a anunţat că, începând cu luna aprilie, va fi demarată etapa a treia a campaniei de vaccinare, destinată populaţiei generale, şi s-a declarat convins că va putea fi atins pragul de 100.000 de persoane vaccinate pe zi.

“Avem peste 90% rată de utilizare a dozelor recepţionate în România, până la acest moment. Arată o adresabilitate crescută a persoanelor pentru vaccinare. Ceea ce e un lucru îmbucurător, atâta timp cât astăzi funcţionăm cu aproximativ 30% din numărul de cabinete de vaccinare. În luna aprilie ne-am propus să deschidem toate cabinetele de vaccinare, având în vedere că vom continua etapa a doua. În paralel vom deschide şi etapa a treia de vaccinare începând cu luna aprilie. Din acest punct de vedere, eu sunt convins că vom atinge acel ritm de vaccinare de peste 100.000 de persoane pe zi”, a explicat oficialul.

Nu în ultimul rând, medicul a transmis că, prin vaccinarea zilnică a peste 100.000 de persoane, se va atinge, până în septembrie, pragul stabilit anterior de cel puţin 10 milioane de români vaccinaţi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură