Şeful diplomaţiei UE, despre pretenţiile lui Putin: Agresorul nu poate dicta condiţiile de încetare a focului

Joseph Borrell (OLIVIER MORIN / AFP / Getty Images)
Redacţia
16.06.2024

Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe şi politică de securitate, Josep Borrell, a calificat drept inacceptabile condiţiile puse de Vladimir Putin pentru încetarea focului în Ucraina.

Într-un mesaj postat sâmbătă pe X, şeful diplomaţiei UE a remarcat că agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei "nu arată niciun interes real pentru pace".

"Agresiunea continuă a Rusiei împotriva Ucrainei nu arată niciun interes real pentru pace. Cererile inacceptabile ale lui Putin au ca scop legitimarea invaziei şi subminarea eforturilor de pace, în timp ce Rusia se pregăteşte pentru un război de lungă durată. Agresorul nu poate dicta condiţiile de încetare a focului", a scris Josep Borrell.

El a adăugat că de fapt condiţiile de pace sunt stabilite în Carta ONU şi în rezoluţia Adunării Generale "privind o pace cuprinzătoare, dreaptă şi durabilă în Ucraina", care este susţinută de 141 de naţiuni.

"Aştept cu nerăbdare să particip la viitorul Summit pentru pace, care va reafirma acest lucru", a conchis şeful diplomaţiei UE.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor