Şeful Direcţiei de Operaţiuni Speciale, împuternicit ca adjunct al Poliţiei Române - SURSE

. (Facebook)
Ana Ion
28.05.2024

Chestorul de poliţie Vasile Costea, fost împuternicit ca şef al Direcţiei de Operaţiuni Speciale (DOS) a fost din nou împuternicit, începând de luni, Inspector General Adjunct al Poliţiei Române, relatează PressHub, citând surse.

Costea a fost împuternicit în locul lui Virgil Spiridon, care ocupă în prezent funcţia de şef de operaţiuni al Biroului de programe de combatere a criminalităţii informatice a Consiliului Europei.

Potrivit unor surse din MAI, Costea a fost susţinut pentru această funcţie de Benone Matei, inspectorul general al Poliţiei Române şi de secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu.

Costea a fost numit, în mai 2012, în funcţia de şef al Brigăzii pentru Combatere a Crimei Organizate Bucureşti de către fostul ministru de Interne Petre Tobă.

Presa a relatat despre Costea că l-a protejat pe fostul rugbist Robert Badea, poliţistul în cazul căruia fostul ministrul de Interne Marcel Vela a anunţat că va sesiza Parchetul pentru legături cu interlopii.

Badea a fost şi trimis în judecată fiind acuzat de o serie de infracţiuni extrem de grave, dar un judecător a decis restituirea dosarului la DIICOT.

Aproape un an şi jumătate, Robert Badea a lucrat împreună cu DIICOT, fără să aibă aviz pentru documente secrete, el fiind delegat prin ordonanţă. Şeful său, Vasile Costea, trebuia să anunţe DIICOT că Badea nu are aviz, lucru pe care nu l-a făcut.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor