Şeful Finanţelor: Nu ne împrumutăm de la instituţiile financiare internaţionale. Avem bani la trezorerie

Responsabil de Ministerul Finanţelor Publice în Guvernul Grindeanu, pesedistul Viorel Ştefan a transmis un mesaj clar opiniei publice: România nu va contracta niciun împrumut de la instituţiile financiare internaţionale.
Ministrul Finanţelor, Viorel Ştefan.
Ministrul Finanţelor, Viorel Ştefan. (Viaţa Liberă)

România nu va contracta niciun împrumut de la instituţiile financiare internaţionale pentru că statul are rezervele necesare în Trezorerie, a declarat sâmbătă, la Antena 3, ministrul Finanţelor, Viorel Ştefan, relatează News.ro.

„În privinţa strategiei de finanţare a datoriei publice nu se întâmplă nimic spectaculos, nimic nou. Există rezervele necesare în Trezorerie pentru a avea acoperită buna funcţionare. Nu există perspectiva creşterii deficitului, care să genereze o sarcină pe serviciul public în perioada următoare”, a precizat noul ministru de Finanţe.

Demnitarul a explicat că, după finalizarea bugetului, ministerul de care este responsabil va analiza modul în care va putea optimiza sistemul de finanţare, astfel încât să se reflecte într-o scădere a cheltuielilor cu dobânzile.

„Am avut o primă evaluare a finanţării serviciului public, dar după ce terminăm etapa cu bugetul ne vom apleca mai mult pe această chestiune, cum vom optimiza acest sistem, astfel încât să se reflecte într-o scădere de sarcină pe cheltuielile cu dobânzile în bugetul nostru. Trendul este bun, dobânzile sunt în scădere. Cu FMI nu avem nicio obligaţie, ne vom manifesta în temeiul obligaţiilor pe care le avem în calitate de membru. Va veni săptămâna viitoare o echipă a FMI cu care vom discuta în termeni de curtoazie, nicio altfel de discuţie”, a completat Viorel Ştefan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Economie