Şeful IPP: Dragnea nu ştie că loviturile de stat nu se dau în Piaţă, ci împotriva puterii statului

Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Epoch Times)

Preşedintele PSD Liviu Dragnea nu ştie că loviturile de stat nu se dau în Piaţă, ci împotriva instituţiilor, a afirmat vineri seară, la Digi24, directorul Institutului de Politici Publice, Adrian Moraru.

"Ancheta de la Parchetul General va continua şi încearcă să justifice cumva această violenţă oarbă. Lovitura de stat nu există în codul penal. Dragnea nu ştie că loviturile de stat nu se dau în Piaţă, ci împotriva instituţiilor. Prin absurd, dacă acei oameni ar fi luat cu asalt clădirea guvernului nu însemna nimic. Dăncilă rămânea în funcţie, Iohannis rămânea în funcţie, Tăriceanu şi Dragnea rămâneau în funcţie. În general lovitura de stat se dă împotriva ordinii constituţionale şi a puterii statului", a declarat Moraru.

Potrivit şefului IPP, lovitura de stat înseamnă un grup organizat cu câteva căpetenii care vor să ia puterea.

"Dragnea încearcă să-i apere pe cei din Jandarmerie, să ofere o motivaţie. Au fost mitinguri mult mai ample decât acesta şi nu s-a pus problema să ridicăm protestele la rang de lovitură de stat. Dragnea nu a fost informat de la SRI pentru că nu a existat o lovitură de stat. Nu are cine să fi scris o informaţie care să fi spus aşa ceva. Nimeni din partea PSD nu a ştiut nici în ziua aia că s-au simţit atacaţi şi că în România pe 10 august cineva a încercat să preia prin violenţă puterea în statul român. Numai Dragnea şi probabil cu doamna Dan li se pare că au fost într-o situaţie limită în care nişte oameni s-au organizat şi au încercat să-i dea jos de la putere", a precizat Moraru.