Şeful PSD, discurs devastator. Îi umileşte până la capăt pe Cîţu şi pe liberali

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a avut un discurs dur la adresa liderului PNL Florin Cîţu, criticând în termeni grei modul în care ţara a fost guvernată în ultimii doi ani de dreapta politică.

În discursul său din şedinţa comună a Senatului şi Camerei Deputaţilor de joi, unde urmează să fie votat noul guvern, Ciolacu a încercat să creeze o imagine de salvator a partidului pe care îl conduce, afirmând că PSD-ul ar fi ales să intre la guvernare alături de PNL şi UDMR doar pentru „a stabiliza ţara”. Ba mai mult, şeful social-democraţilor afirmă că PSD „ştie să guverneze” şi sugerează că menirea partidului său ar fi fost de-a lungul timpului aceea de a „repara dezastrul lăsat de alte guvernări”.

Redăm în continuare, parţial, declaraţiile lui Ciolacu:

„România se află într-un punct critic, un moment în care deciziile pe care le luăm pot schimba direcţia ţării. Au fost doi ani pierduţi, de criză, instabilitate, doi ani în care milioane de români au fost abandonaţi de stat. Suntem într-un punct critic care necesită o decizie fundamentală.

PSD este cel mai responsabil şi stabil partid din România (aplauze), de aceea, PSD trebuie să facă o alegere în acest moment, iar alegerea era următoarea: vom continua să criticăm o guvernare ineficientă sau ne vom folosi priceperea şi experienţa pentru a opri prăbuşirea, a fi alături de oameni, români şi a stabiliza ţara. Am acceptat acum această provocare pentru că PSD nu fuge niciodată de responsabilitate.

Am venit cu medici de excepţie, specialişti care au fost în mediul privat, nu e timp de experienţe, trebuie să aplicăm măsurile PSD încă din prima zi, PSD ştie să guverneze. Am demonstrat-o întotdeauna, mai ales când am venit să reparăm dezastrul altor guvernări.

Le mulţumesc miniştrilor PSD pentru că au acceptat această provocare.

Eu cred că România are nevoie de un nou drum, în care statul are grijă de cetăţenii săi, în care munca e răsplătită, familiile cu copii sunt ajutate, un drum care să aducă beneficii tuturor, aşa ceva nu s-a mai întâmplat în România în ultimii 2 ani.

În pandemie, bogaţii s-au îmbogăţit şi mai mult iar statul şi-a pierdut responsabilitatea faţă de cei ce muncesc din greu, acest lucru trebuie să se schimbe. PSD intră la guvernare pentru a fi alături celor ce au luptat singuri până acum, bărbaţi, femei, taţi, bunici. E momentul să le arătăm românilor că pot avea o guvernarea care să lucreze pentru ei, nu doar pentru cei bogaţi şi privilegiaţi".

Declaraţiile complete, în materialul video.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne