Şeful PSD Maramureş: CCR ne va da dreptate şi va opri această practică sfidătoare a Guvernului Orban

Gabriel Zetea
Gabriel Zetea (Gabriel Zetea / Facebook)

Preşedintele PSD Maramureş, Gabriel Zetea, a declarat, luni, după şedinţa conducerii interimare a partidului, că este convins că Curtea Constituţională le va da dreptate social-democraţilor în privinţa sesizărilor de neconstituţionalitate ce vizează proiectele pe justiţie pe care şi-a asumat răspunderea Guvernul Orban.

“În ceea ce priveşte asumarea răspunderii guvernului, care se va discuta în această săptămână pe legile justiţiei sau Ordonanţa 51, PSD a pregătit deja sesizări de neconstituţionalitate către Curtea Constituţională. Pentru că dacă vorbim despre legile justiţiei avem deja un referendum aprobat în România, prin voinţa poporului român, care s-a exprimat foarte clar că nu îşi doreşte modificări ale legilor justiţiei prin ordonanţe de urgenţă sau ordonanţe de urgenţă mascate, cum face în acest moment Guvernul. Aşadar, vom sesiza Curtea Constituţională care, sunt convins, că ne va da dreptate şi va opri această practică neconstituţională şi sfidătoare a Guvernului la adresa Parlamentului. Oricum, modificările pe care şi le doreşte Guvernul sunt deja în procedură parlamentară avansată de aprobare iar documentele PSD vor fi depuse astăzi la Curtea Constituţională”, a precizat Zetea.

De asemenea, liderul social-democrat a punctat că PSD nu va face o opoziţie de genul celei făcute de PNL sau USR în ultimii ani, adică “nu vom hărţui Guvernul doar de dragul de a avea scandal politic în România, nu vom depune moţiuni de cenzură doar de dragul de a avea o moţiune de cenzură”.

“Sigur că vom face o opoziţie iar dacă vor fi lucruri neconstituţionale pe care le vom constata vom acţiona. Vom depune moţiune de cenzură, de exemplu, doar dacă Guvernul va veni să îşi asume răspunderea pe modificarea legislaţiei electorale, dacă îşi va asuma răspunderea pe legea bugetului de stat, care este cea mai importantă lege din România, substituindu-se astfel din nou Parlamentului, vom depune o sesizare la Curtea Constituţională pentru a arăta greşelile pe care le face PNL la guvernare”, a adăugat Zetea.