Şeful PSD: Nu se întâmplă niciunde în lume! S-a întâmplat la Plahotniuc, dar e exclus într-un stat UE

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu

PSD se opune vehement revenirii la alegerea primarilor în două tururi. Astfel, într-o intervenţie la postul B1 TV, liderul social-democraţilor, Marcel Ciolacu, a declarat că modificarea legilor electorale cu câteva luni înainte de scrutin este o "mare problemă", un demers care nu are nicio legătură cu democraţia din Uniunea Europeană.

"Marea problemă este încercarea de a modifica legi electorale cu câteva luni înainte de desfăşurarea lor la termen. Nu se întâmplă niciunde în lume. S-a întâmplat ultima oară la Plahotniuc, în Moldova, dar este exclus într-un stat democratic, membru al UE să se întâmple aşa ceva. Nu că ar avea de suferit neapărat PSD, fiindcă până la urmă oamenii sunt aleşi prin vot şi vom vedea ce va ieşi la vot. Gândiţi-vă la precedentul pe care PNL vrea să îl creeze în acest moment. Oricine se va uita pe sondaje, de acum înainte, şi este la putere, va schimba legile electorale în funcţie de pofta lui", a precizat Ciolacu.

PSD şi UDMR sunt formaţiunile parlamentare care se opun revenirii la sistemul de a alege primarii în două tururi. Pe de altă parte, PNL, PMP şi USR fac un lobby intens pentru a reintroduce acest tip de scrutin, care ar conferi o nouă doză de reprezentativitate şi, pe cale de consecinţă, de legitimitate a edililor.