Şeful securităţii interne franceze: Europa este în pragul unui război civil datorită atacurilor sexuale ale migranţilor

Serviciul francez de securitate internă a declarat că Europa este într-o situaţie tot mai periculoasă din cauza problemei slab gestionate a refugiaţilor. Directorul serviciului a precizat că va avea loc o confruntare între extrema dreaptă şi lumea musulmană.
Patrick Calvar, şeful Directoratului General francez al Securităţii Interne.
Patrick Calvar, şeful Directoratului General francez al Securităţii Interne. (Captură Foto)

Patrick Calvar, şeful Direcţiei Generale a Securităţii Interne franceze, a declarat membrilor unei Comisii parlamentare că, din cauza creşterii numărului de atacuri sexuale comise de migranţi islamici, extremismul se extinde peste tot. “Ne aflăm în pragul unui război civil”.

Potrivit ziarului The Express, Calvar a susţinut că este îngrijorat de faptul că o inevitabilă confruntare între extrema dreaptă şi musulmani prezintă o ameninţare mult mai mare decât terorismul.

El a declarat că situaţia din Franţa este atât de tensionată încât ar fi nevoie de un singur atac terorist islamist major pentru a declanşa un răspuns puternic din partea extremei drepte.

Adresându-se ziarului francez Le Figaro, Calvar a susţinut: “Cred că va avea loc această confruntare.

“Încă unul sau două atacuri şi [confruntarea] va avea loc. Prin urmare, trebuie să anticipăm şi să blocăm toate aceste grupuri”.

“Va avea loc o confruntare între extrema dreaptă şi lumea musulmană”, a adăugat el.

La un moment dat, Calvar a precizat: “Europa se află într-un mare pericol, iar extremismul se extinde peste tot”.

Temerile sunt acelea că Franţa ar putea suferi un atac similar cu cel care a avut loc anul trecut în Germania în Ajunul Anului Nou, când aproximativ 1.200 de femei au fost abuzate sexual în mai multe oraşe germane, în special în Koln. Mulţi dintre suspecţi au fost migranţi de origine nord-africană.

Comentariile lui Calvar au avut loc în condiţiile în care Richard Dearlove, fost director al Agenţiei britanice de spionaj MI6, a declarat la rândul său că Europa se confruntă cu o “revoltă populistă” dacă guvernele nu preiau controlul asupra crizei imigranţilor. Şi experţii germani în securitate l-au avertizat, de asemenea, pe cancelarul german că, de fapt, clasa de mijloc a ţării devine tot mai radicalizată datorită politicii guvernului în privinţa refugiaţilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe