Şeful sindicatului STB care a paralizat transportul public în capitală este şi consilier PSD la Primăria Bucureşti

Vasile Luliu Petrariu, liderul Sindicatului Transportatorilor din Bucureşti
Vasile Luliu Petrariu, liderul Sindicatului Transportatorilor din Bucureşti (Epoch Times Romania)

Unul dintre liderii grevei spontane declanşate joi de angajaţii STB este Vasile Luliu Petrariu, liderul Sindicatului Transportatorilor din Bucureşti (STB), organizaţie cu circa 9.000 de membri, informează Economedia.ro.

Sursa menţionată arată că Vasile Luliu Petrariu este lăcătuş, la bază, dar şi consilier PSD în Consiliul General al Capitalei. El este acţionar în Centrul de Sănătate al STB, o clinică medicală cu aproximativ 80 de angajaţi, care deserveşte în special angajaţii societăţii de transport. Este vorba despre o societate pe acţiuni în care STB deţine 95% şi Sindicatul Transportatorilor din Bucureşti – 5%, reprezentat de către Petrariu. STB este deţinută în proporţie de 99,89% de Consiliul General al Municipiului Bucureşti, potrivit Libertatea.

În august, Petrariu a fost numit şef al Federaţiei Sindicatelor din Transporturi şi Servicii Publice. Aceasta era condusă anterior de cunoscutul sindicalist de la Metrorex Ion Rădoi, care de asemenea a declanşat o grevă la metrou ce a paralizat Capitala, anul trecut.

Petrariu încasează un venit anual de 42.700 de lei de la sindicatul STB. El nu menţionează în declaraţia de avere veniturile încasate de la Centrul de Sănătate al STB.

Articolul complet aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne