Şeful spionilor americani umilit. Grup de hackeri îi atacă adresa de email

Directorul Serviciilor Secrete americane a devenit cea mai nouă victimă a grupului de hackeri Crackas With Attitude. Astfel, continuă seria de umilire a agenţiilor responsabile cu asigurarea securităţii cibernetice a oficialilor americani.
James R. Clapper, Directorul Serviciilor Secrete americane.
James R. Clapper, Directorul Serviciilor Secrete americane. (BRENDAN SMIALOWSKI/AFP/Getty Images)

Directorul Agenţiei Naţionale de Informaţii din SUA, James Clapper, este cea mai recentă victimă de mare profil a unui atac cibernetic. Telefonul său de acasă, conturile de Internet şi email au fost hăckuite de un grup de tineri care se autodenumeşte Crackas With Attitude.

Conform website-ului de ştiri Motherboard, acelaşi grup a ajuns pe primele pagini ale ziarelor în octombrie 2015, după ce a obţinut acces la contul de email al directorului CIA, John Brennan, precum şi la alte portaluri online folosite de agenţiile americane de aplicare a legii. Acţiunile hackerilor au forţat FBI-ul să emită o alertă la acea vreme, avertizând oficialii guvernamentali în privinţa breşei create.

În acest ultim atac, contul de email al soţiei lui Clapper a fost de asemenea hăckuit, conform International Business Times.

Aparent, tinerii hackeri au accesat contul Verizon al lui Clapper şi au redirecţionat toate apelurile telefonice viitoare către Free Palestine Movement.

Brian Hale, purtător de cuvânt al directorului Agenţiei Naţionale de Informaţii, a declarat: “Suntem conştienţi de această problemă şi am anunţat autorităţile competente”.

Înainte ca adresele de email de pe AOL ale lui Brennan să fie hăckuite, Departamentul american al Apărării a învinuit hackerii ruşi pentru compromiterea sistemului intern de securitate cibernetică. Breşa consta în direcţionarea oficialilor americani către o pagină de website virusată după ce aceştia accesau linkuri primite în conturile lor de email.

Deşi recentele breşe au fost considerate ca fiind de nivel redus, totuşi, atacurile indică faptul că nu s-au luat măsuri preventive pentru a proteja securitatea oficialilor.

La scurt timp după hăckuirea conturilor sale de email, Brennan a declarat pentru CNN: “Trebuie să evoluăm şi să gestionăm aceste noi ameninţări şi provocări”.