Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a Elveţiei, mulţumit de prestaţia echipei sale

Vladimir Petkovic, a susţinut o conferinţă de presă în cadrul căreia a declarat că nu este decepţionat că Elveţia nu a învins România şi că este mulţumit de prestaţia echipei.
Euro 2016
Euro 2016 (pixabay)

După egalul cu România de miercuri seara, selecţionerul echipei naţionale de fotbal a Elveţiei, Vladimir Petkovic, a susţinut o conferinţă de presă în cadrul căreia a declarat că nu este decepţionat de faptul că Elveţia nu a învins România şi că este mulţumit de prestaţia echipei pe tot parcursul meciului.

''Nu sunt decepţionat că nu am învins. Sper să facem o performanţă şi mai bună în ultimul meci, cu Franţa. Trebuie să ne concentrăm asupra jocului nostru şi să ne ameliorăm prestaţia' (...) Sunt satisfăcut de prestaţia echipei ca antrenor, pe tot parcursul meciului (...) Am simţit forţa psihologică a jucătorilor şi îi felicit, mai ales pentru că a fost un meci mai greu decât cel cu Albania. Acum am fost mai calmi, în primul meci ne aflam încă sub presiune'', a declarat Petkovic.

''Am dominat timp de 80 de minute adversarul şi a fost evident că adversarul nu a lăsat garda jos, a luptat tot timpul. Am avut ocazii, dar şi România a avut, trebuie să ne bucurăm de acest meci'', a notat Petkovic.

Cu privire la penalty, Petkovic a declarat că nu poate comenta decizia arbitrului: ''Când arbitrul fluieră, nu mai putem comenta acest lucru'', continuând astfel: ''Dacă s-ar fluiera fiecare infracţiune din careu ar exista multe penalty-uri".

Antrenorul a făcut referire şi la prestaţia jucătorilor săi. Astfel el a precizat că l-a scos pe Shaqiri pentru a ameliora contraatacul. Despre Djourou el a declarat că a făcut un meci bun, "a reuşit un joc bun, frumos, cu o posesie bună, s-a poziţionat bine şi a dovedit că în pofida dificultăţilor din primul meci nu are probleme de ordin fizic sau mental".

Despre prestaţia lui Granit Xhaka, care a fost desemnat cel mai bun om al meciului cu Albania şi România, selecţionerul Elveţiei a notat: ''Nu ştiu dacă l-a motivat faptul că a fost desemnat omul meciului cu Albania, dar se află în locul potrivit, e concentrat şi joacă într-o echipă bună, în care poate să-şi arate calităţile''.

De asemenea, Petkovic a vorbit şi despre autorul golului, Admir Mehmedi: ''Este al doilea său gol marcat în ultimele 3-4 meciuri. Aştept de la un fost atacant să marcheze mai mult. Are toate calităţile şi ştim maniera sa de joc în Germania, pe mai multe posturi''. El a mai mărturisit că nu a văzut golul lui Mehmedi, deoarece se întorsese să dea indicaţii.

''Suntem dornici de a juca şi de a arăta o performanţă mai bună în meciul următor. Vrem să mergem mai departe pentru a arăta că avem ţeluri înalte'', a adăugat selecţionerul Elveţiei făcând referire la caulculele pentru optimi despre care a apreciat că ''e prea devreme să facem calcule''. În context, Petkovic a reiterat că primul loc în grupă e foarte important, "pentru prestigiu, în faţa echipei gazdă, însă la fel de bun e şi locul 2 sau 3 dacă ne califică mai departe''.

Naţionala de fotbal a României a terminat la egalitate cu formaţia Elveţiei, 1-1 obţinând primul punct la EURO 2016, şi sperând încă la calificarea din grupă. După acest egal, România este pe locul 3, cu un 1 punct, iar Franţa este pe primul loc, cu 4 puncte.

Golurile au fost marcate de Bogdan Stancu (18 — penalty) pentru România, respectiv de Admir Mehmedi (57) pentru Elveţia.

În ultima etapă a grupei, echipa României va întâlni echipa Albaniei pe Parc Olympique Lyonnais (Décines-Charpieu), duminică, 19 iunie la ora 22:00, iar echipa Elveţiei va întâlni echipa Franţei pe Stade Pierre-Mauroy (Villeneuve d'Ascq) tot duminică, 19 iunie, la ora 22:00.