Semnele timpului - expoziţie cu desenele spaniole de la Galeriile Uffizi

Expoziţia Semnele timpului este deschisă până pe 24 iunie la Academia de Arte Frumoase din Madrid, cuprinzând desene ale celor mai reprezentativi artişti spanioli din secolele XVI-XVIII.
Real Academia de Bellas Artes de San Fernando din Madrid
Real Academia de Bellas Artes de San Fernando din Madrid (Wikipedia.com)

Real Academia de Bellas Artes de San Fernando, cu sediul în Madrid ce a fost înfiinţată în 1752, găzduieşte până pe 24 iunie expoziţia Semnele timpului, ce a fost organizată împreună cu Cabinetul de Desene şi Stampe ale Galeriei Uffizi din Florenţa (Italia). Comisar al expoziţiei este istoricul Bebito Navarrete. Expoziţia reuneşte 129 de desene ce contemplă o amplă călătorie printre cei mai reprezentativi artişti spanioli din secolele XVI-XVIII, incluzând desene complet necunoscute până în acest moment, alături de alte lucrări ce au mai fost expuse în Spania.

Expoziţia a devenit fructul unei cercetări, ce a durat mai mult de 2 ani pentru istoricul Navarrete, fiind descoperite peste 70 de noi opere ce au fost atribuite altor autori.

Colecţia prezentată acum oferă o nouă viziune, ce permite să se cunoască o parte fundamentală a patrimoniului spaniol ce se găseşte în afara graniţelor Spaniei.

În cazul în care iubitorii de artă ajung la Madrid, pot vedea acesta minunată expoziţie până pe 24 iunie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură