Senator american se plânge: Congresul nu e lăsat să ştie nimic despre comisia "strict secretă" de experimente cu viruşi letali

Senatorul american Rand Paul
Senatorul american Rand Paul (Captură ecran)

În cadrul unei intervenţii la Fox News, referitoare la prima audiere din Senat legată de cercetarea privind câştigul de funcţii ['gain-of-function' - în engleză - un eufemism pentru programele care încearcă să facă virusurile mai letale - n.n.], Rand Paul a dezvăluit că există un comitet care ar trebui să supravegheze astfel de experimente cu viruşi potenţial letali, dar că acesta se află deasupra supravegherii Congresului.

Paul a precizat că, potrivit oamenilor de ştiinţă care au depus joi mărturie la Capitol Hill, "comitetul care ar trebui să analizeze aceşti viruşi este secret".

"Nu le ştim numele. Nu ştim că se întâlnesc şi nu avem nicio înregistrare a întâlnirilor lor. Este ultrasecret. Congresul nu are voie să ştie. Aşa că nu ştim sigur dacă acest comitet există cu adevărat. Ştim însă că s-au întâlnit de trei ori şi că există mii de propuneri de cercetare privind câştigul de funcţii. S-au întâlnit doar de trei ori, au analizat doar trei proiecte", a declarat senatorul.

Trei oameni de ştiinţă au depus mărturie în timpul audierii, aceştia fiind Dr. Richard Ebright, director de laborator la Institutul de Microbiologie Waksman de la Universitatea Rutgers, Kevin Esvelt, profesor asistent de arte şi ştiinţe mediatice la Institute of Technology Media Lab din Massachusetts, şi Dr. Steven Quay, CEO al Atossa Therapeutics Inc.

"Cei trei oameni de ştiinţă au fost de acord ca aceasta este o cercetare periculoasă. Doi dintre cei trei au spus în mod absolut că a fost vorba de câştigul de funcţii. Cel de-al treilea a spus că a fost o cercetare periculoasă şi că ar fi trebuit să ajungă în faţa unei comisii", a afirmat Paul.

Senatorul a adăugat că "atunci când Dr. Fauci a spus: "Oh, am revizuit acest lucru şi experţii au analizat acest lucru şi au spus că nu este un câştig de funcţie", nici măcar acest lucru nu era adevărat. A existat un comitet care a fost format după 2017 pentru a examina această cercetare periculoasă. Ei nu s-au uitat deloc la această cercetare, pentru că nu au revizuit-o niciodată. Deci, nimeni nu a revizuit acest lucru pentru a spune că nu era o cercetare de tip gain-of-function. Nu au revizuit-o, punct."

"Aşa că am învăţat multe lucruri, dar cred că am reconfirmat faptul că Dr. Fauci nu este sincer cu noi", a afirmat Paul, adăugând: "Da, NIH a finanţat cercetarea de tip gain-of-function. Da, a fost periculos. Şi da, nimeni nu s-a uitat peste asta. Nimeni nu a revizuit cercetarea. Da, un milion de oameni au murit. Şi se pare că încă există o lipsă semnificativă de curiozitate din partea democraţilor".

Senatorul Paul a prezidat audierea Subcomitetului pentru Securitate Internă şi Afaceri Guvernamentale din Senat, deoarece niciun democrat nu s-a deranjat măcar să se prezinte.

În timpul audierii, Dr. Ebright a declarat că îşi menţine declaraţiile anterioare pe care le-a făcut, acuzându-l că Anthony Fauci "a minţit Congresul, a minţit presa şi a minţit publicul cu bună ştiinţă, în mod deliberat şi cu neruşinare".

"Declaraţiile făcute în repetate rânduri în faţa publicului, a presei şi a factorilor de decizie politică de către directorul NIAID, Dr. Fauci, au fost neadevărate. Nu înţeleg de ce se fac aceste declaraţii, deoarece sunt în mod demonstrabil false", a declarat Ebright.

Dr. Esvelt a avertizat că "suntem atât de obişnuiţi să ne gândim la pandemii ca la o problemă de sănătate şi siguranţă, încât am ratat implicaţiile pentru securitatea naţională ale identificării virusurilor care ar putea fi declanşate în mod deliberat pentru a ucide milioane de oameni".

Dr. Quay a subliniat că ideea că acest coronavirus provine dintr-o piaţă din Wuhan este foarte puţin probabilă, menţionând că "nu există nicio dovadă determinantă că pandemia a început prin răspândire unui virus natural într-o piaţă" şi că "toate dovezile sunt în concordanţă cu o infecţie dobândită în laborator".

"Virusul are trei zone genomice care au semnătura biologiei sintetice - adică a cercetării de tip câştig de funcţie", a afirmat Quay în declaraţia sa de deschidere, adăugând: "O zonă are caracteristici ale celor două tipuri de cercetare de tip câştig de funcţie interzise care sunt asociate cu dezvoltarea de arme biologice: transmiterea asimptomatică şi evaziunea sistemului imunitar".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură