Senatorul Georgică Severin îl atacă dur pe Stelian Tănase: Trebuie să-şi dea demisia

Sigla.
Sigla. (Televiziunea Romana)

Situaţia conflictuală din TVR continuă să stârnească luări de poziţie. Preşedintele Comisiei pentru cultură şi mass-media din Senat, Georgică Severin (PSD), l-a atacat joi dur pe Stelian Tănase, preşedinte - director general al TVR, susţinând că acesta trebuie să demisioneze, relatează Agerpres.

Potrivit lui Georgică Severin, "singurul mod în care TVR ne poate crea probleme nouă, celor care sprijinim Puterea, e un scandal la TVR, nu prin impactul mediatic pe care-l are. Văd că asta face domnul Tănase, un scandal la TVR. Dacă ar fi avut probleme serioase, se adresa comisiilor parlamentare. A lansat şi el în sprijinul domnului Băsescu o fumigenă - politizarea TVR. Pentru ce să o politizăm? Vedeţi dumneavoastră audienţele. Merită să iţi baţi capul? Hai să fim serioşi. Adică noi politizăm TVR, punem presiuni şi domnul Klaus Iohannis apare şi diseară la TVR, a treia oară într-o săptămână?" s-a arătat "revoltat" Severin.

Sursa citată mai informează că preşedintele Comisiei pentru cultură consideră că Tănase şi-a "manipulat colegii" din Consiliul de Administraţie şi a încălcat grav legea când a cerut aviz pentru o fundaţie deja înfiinţată printr-o hotărâre CA, fundaţie menită să atragă fonduri europene.

"Având în vedere faptul că nu reuşeşte să aibă o conlucrare cu Consiliul de Administraţie al cărui membru este, că a înaintat mai multe grile la CNA, fără aprobarea Consiliului de Administraţie, încălcând legea, având în vedere faptul că pur si simplu a jignit Parlamentul României şi a încălcat grav legea, trimiţându-ne spre avizare o fundaţie deja înfiinţata printr-o hotărâre, îi solicit oficial demisia", a declarat Severin.

Conform lui Severin, majoritatea proiectelor de fonduri europene sunt pe resurse umane iar comisia a dat marţi aviz negativ privind înfiinţarea fundaţiei.

Senatorul PSD este de părere că Stelian Tănase trebuie să-şi dea demisia, însă a declarat că nu angajează Comisia de cultură a Senatului în demersul sau.

Georgică Severin a criticat şi strategia editorială a TVR, subliniind că la ora 21.00 - când în grilă de toamnă este prevăzut un talk-show politic - românii preferă să vadă un film sau o emisiune de divertisment.

Opinia lui Stelian Tănase

Miercuri, Stelian Tănase se află în Comisia de Cultură a Camerei Deputaţilor, după ce declaraţiile recente ale acestuia "au ridicat anumite semne de întrebare asupra a ceea ce se întâmplă în instituţia pe care o conduce", a afirmat la începutul audierilor Gigel Ştirbu, preşedintele Comisiei.

Stelian Tănase a susţinut că s-au făcut presiuni politice asupra sa, dar că acestea au încetat după ce le-a dezvăluit public. "Până am dat interviul (un interviu acordat gândul.info, n.r.), au fost presiuni politice asupra mea. De atunci, nu", a declarat Stelian Tănase, răspunzând unei întrebării adresate de deputatul PP-DD Liliana Mincă.

Presiunile ar fi constat în telefoane din partea Puterii, prin care i s-a cerut să scoată din grilă anumiţi jurnalişti. "Mi s-a cerut să-l scot pe Sorin Avram şi pe Cornel Nistorescu, în mod direct, cu nume şi prenume. Am refuzat, mi s-a părut că s-a ajuns prea departe (...). În momentul în care mi s-a cerut de către domnul Cornel Calotă să iau aceste măsuri, am decis să ies public şi să spun", a informat acesta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne