"Şerban Nicolae nu reprezintă interesele poporului român!" - Petiţie pentru demisia senatorului PSD

Serban Nicolae(lider de grup PSD la Senat),
Serban Nicolae(lider de grup PSD la Senat), (Florin Chirila/Epoch Times)

Declaraţiile denigratoare ale lui Şerban Nicolae despre partizanii anticomunişti din munţi au stârnit valuri de indignare în mediul online. Mai mult, cei care au considerat că indignarea nu este de ajuns, au lansat şi o petiţie prin care cer demisia senatorului PSD şi retragerea sprijinului parlamentar.

"Solicităm, de urgenţă, demisia senatorului Şerban Nicolae, parlamentar PSD, pentru insulta adusă memoriei luptătorilor anticomunişti, singura rezistenţă anticomunistă la instalarea regimului ilegitim comunist în România.

Considerăm că senatorul Şerban Nicolae nu reprezintă interesele poporului român şi nu îşi merită calitatea de senator, în consecinţă solicităm demisia conform art. 70 alin. 2 din Constituţia României.

Un parlamentar ales al României are obligaţia de a respecta demnitatea umană, istoria României şi să reprezinte cetăţenii României cu respect şi integritate. Senatorul Şerban Nicolae nu reflectă niciuna din aceste calităţi absolut necesare pentru un reprezentant ales şi considerăm că nu merită să rămână în Parlamentul României.

Solicităm demisia de urgenţă şi retragerea sprijinului parlamentar", se arată în textul petiţiei

Reamintim că, în urmă cu două zile, senatorul PSD Şerban Nicolae a susţinut, în cadrul dezbaterilor din comisia juridică a unei iniţiative legislative privind declararea zilei de 26 Octombrie - Ziua Mişcării de Rezistenţă Armată Anticomunistă, că partizanii anticomunişti din munţi au slăbit capacitatea de apărare a României, iar acţiunea lor a fost îndreptată împotriva intereselor ţării.

Nicolae, senator cunoscut opiniei publice în special pentru lupta sa contra cătuşelor şi pentru eliberarea corupţilor, a mai afirmat că încercarea de schimbare a stăpânului sovietic cu stăpânul american nu era cu nimic mai bună şi a ţinut să adauge şi că Stalin şi Churchill au fost în egală măsură doi criminali.

"Am rude care au luptat pe frontul de vest. Să le spunem că unii mergeau să lupte pe frontul de vest pentru eliberarea Transilvaniei, în timp ce alţii luptau cu regimul instalat în august 44 este inacceptabil. Trupele de Securitate au provenit, în principal, din foştii jandarmi. Pe acest schelet s-a constituit partea de trupe de Securitate. Deci erau români contra români. Eu nu cunosc lupte duse de aceste grupe de partizani din munţi cu trupele sovietice aflate pe teritoriul României. N-a fost atacată nicio unitate, niciun corp, există doar câteva incidente izolate cu ofiţeri sovietici care au fost atacaţi. Între cei care s-au refugiat în munţi erau şi oameni care erau căutaţi pentru alte lucruri. Spre exemplu, n-am cum să fiu de acord cu cei care l-au omorât pe Nicolae Iorga şi să spun că erau partizani anticomunişti sau că erau luptători pentru libertate", a declarat Nicolae, citat de news.ro.