Serena Williams a fost depăşită la capitolul câştiguri financiare

Jucătoarea japoneză de tenis Naomi Osaka.
Jucătoarea japoneză de tenis Naomi Osaka. (Getty Images)

Jucătoarea de tenis Naomi Osaka (22 de ani, locul 10 WTA) este cea mai bine plătită sportivă din lume, depăşind-o pe faimoasa Serena Williams, potrivit Forbes.

În anul 2019, japoneza Naomi Osaka - câştigătoare a două trofee de Mare Şlem - a obţinut suma de 37,4 milioane de dolari din premii primite la turnee şi din sponsorizări, devenind cea mai bine plătită sportivă din istorie. Naomi a depăşit-o pe americanca Serena Williams cu 1,4 milioane de dolari.

Serena Williams, care deţine 23 de trofee de Mare Şlem, a ocupat primul loc în ceea ce priveşte sumele câştigate în ultimii 4 ani, încasând sume cuprinse între 18 şi 29 de milioane de dolari.

Osaka este acum sportiva care a câştigat cea mai mare sumă de bani într-un singur an, depăşind-o pe Maria Şarapova care a deţinut acest record, ea fiind posesoarea sumei de 29,7 de milioane de dolari în 2015

În ceea ce priveşte top 100 al celor mai bine plătiţi sportivi, Naomi Osaka este pe locul 29, iar Serena Williams pe locul 33.

David Carter, profesor la USC Marshall School of Business, a dat o explicaţie în legătură cu succesul japonezei:
"Pentru cei din afara lumii tenisului, Osaka este o figură relativ proaspătă, care are în spate o poveste extroardinară. Se adaugă faptul că este tânără şi aparţine de două culturi, două calităţi ce au făcut-o să aibă ecou în rândul audienţelor mai tinere, globale, iar rezultatul este apariţia unui simbol global al marketingului sportiv".

Osaka s-a născut în Japonia, mama ei fiind japoneză, iar tatăl, haitiano-american.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport