Serviciile din Coreea de Sud afirmă că dictatorul nord-coreean a slăbit aproximativ 20 de kilograme în ultima perioadă

Dictatorul nord-coreean Kim Jong-un
Dictatorul nord-coreean Kim Jong-un (Getty Images)

Presa din Coreea de Nord a citat surse ale agenţiilor de spionaj sud-coreene care afirmau, la sfârşitul acestei săptămâni, că dictatorul comunist Kim Jong-un a pierdut până la aproximativ 20 de kilograme în greutate într-o perioadă scurtă de timp.

De-a lungul verii, greutatea sa a fost drastic mai redusă în timpul deselor apariţii televizate - declanşând speculaţii pe scară largă cu privire la faptul că ar suferi de probleme de sănătate, având în vedere transformarea fizică dramatică.

"Serviciul Naţional de Informaţii este de părere că a slăbit între 10 şi 20 de kilograme", a declarat, joi, un parlamentar sud-coreean informat de agenţiile de informaţii coreene. Cu toate acestea, oficialii comunităţii de informaţii din Coreea de Sud nu au confirmat presupusele probleme de sănătate ale dictatorului comunist.

Începând de luna trecută, Associated Press şi alte publicaţii au transmis că liderul comuniştilor nord-coreeni este „mai subţire”, aşa cum au arătat în mod clar şi fotografiile sale recente.

Cu toate acestea, potrivit presei de stat, Kim Jong-un a continuat să ţină şedinţe de Partid care au durat ore întregi şi, în afară de pierderea în greutate, nimic altceva nu a părut neobişnuit în ceea ce priveşte modul de acţiune, mersul sau modul de a vorbi.

În ultimul timp, Coreea de Nord s-a confruntat cu multiple crize severe. Phenianul a ordonat închiderea totală a tuturor frontierelor pentru a preveni răspândirea pandemiei virusului Wuhan - o măsură radicală, care a dus la agravarea penuriei de alimente şi medicamente.