Serviciile ucrainene de informaţii dezvăluie tacticile mercenarilor Wagner pe frontul de luptă din Ucraina

Sediul Grupării Wagner din Sankt Petersburg
Sediul Grupării Wagner din Sankt Petersburg (Captură ecran)

Potrivit raportului din decembrie 2022, spre deosebire de soldaţii mobilizaţi, unităţile de mercenari ruşi care operează pe secţiunea Bahmut a frontului reprezintă o "ameninţare unică în apropiere", chiar dacă suferă "pierderi extraordinare", potrivit The New Voice of Ukraine.

Motivul este că moartea luptătorilor din grupul Wagner nu contează pentru regimul de la Kremlin sau pentru societatea din Rusia.

În plus, ei nu au cum să se retragă fără un ordin de la comandament, iar soldaţii se confruntă cu represalii severe dacă încearcă să se predea armatei ucrainene.

Potrivit unei conversaţii telefonice interceptate a unuia dintre mercenari, astfel de acţiuni sunt percepute drept trădare, care poate fi urmată de execuţie sau de alte pedepse, inclusiv castrarea.

Unităţile de asalt ale PMC Wagner constau în grupuri mobile de aproximativ 10 sau mai puţine persoane, care folosesc puşti de asalt, lansatoare de grenade antitanc şi drone, care sunt enumerate în raportul serviciilor de informaţii ucrainene ca fiind un "element-cheie" al tacticilor lor.

Primul val de luptători Wagner în cazul unui atac este format din condamnaţi, pierderile în rândul acestora fiind de până la 80%, urmat de mercenari experimentaţi, cu camere cu termoviziune şi dispozitive de vedere pe timp de noapte.

În cazul în care cei care lansează asaltul reuşesc să ocupe o poziţie, aceştia încearcă să se adăpostească în ciuda vulnerabilităţii lor din cauza terenului deschis, apelând la sprijinul artileriei pentru acoperire.

În acelaşi timp, serviciile de informaţii ucrainene remarcă lipsa de coordonare între Wagner şi armata rusă, ceea ce reduce potenţialul mercenarilor.

În ciuda tuturor acestor lucruri, raportul afirmă că tacticile mercenarilor Wagner sunt "singurele care sunt eficiente pentru trupele mobilizate, slab antrenate, care alcătuiesc majoritatea forţelor terestre ruse", sugerând că Forţele Armate Ruse ar putea încerca să le adopte cumva, ceea ce ar reprezenta o schimbare semnificativă faţă de dependenţa lor tradiţională de unităţile mari mecanizate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe