Sfaturi utile pentru îngrijirea pielii pe timp de iarnă

(THIERRY ZOCCOLAN/AFP/Getty Images)

Vremea rece de iarnă este o provocare serioasă pentru corpul nostru şi, în mod special pentru piele, care interacţionează în mod direct cu lumea exterioară. Totuşi, folosirea câtorva trucuri simple vă pot ajuta să evitaţi impactul dăunător al temperaturilor joase şi să vă menţineţi pielea netedă şi catifelată.

1. În perioada lunilor de iarnă, persoanele cu piele foarte uscată riscă să dezvolte keratoză. În acest caz, dermatologii recomandă folosirea unei loţiuni cu acid salicilic, care permite exfolierea celulelor moarte din jurul foliculilor de păr.

2. Pentru înmuierea segmentelor de piele uscată şi aspră, cum ar fi cea de pe coate şi genunchi, optaţi pentru folosirea unui exfoliant hidratant. Puteţi utiliza un amestec simplu de miere şi zahăr. Studiile arată că mierea reduce inflamaţia, iar zahărul, folosit la nivel local, îmbunătăţeşte circulaţia sângelui. Acest lucru este util, în special, pe timp de iarnă, atunci când, de regulă, are loc refluxul sângelui de la piele, pentru a menţine echilibrul termic.

3. Dacă mâinile sau picioarele vi s-au acoperit cu solzi, încercaţi o loţiune pe baza de acid lactic 12% (lactat). Cleopatra se scălda în lapte, pentru ca acesta este bogat în lactat. Este o cremă hidratantă incredibil de eficientă, care, de asemenea, funcţionează şi ca un exfoliant puternic.

4. Limitaţi timpul petrecut la duş. O baie lungă sau un duş fierbinte pot părea o perspectivă extrem de tentantă pe timpul sezonului rece, dar acestea vă pot lipsi pielea de hidratarea necesară. Dacă, totuşi, nu puteţi rezista fără un duş cald, încercaţi să reduceţi timpul petrecut în baie până la 10 de minute pe zi.

5. Cearşafurile moi şi pijamale moi, sunt perfecte pentru iarna şi, de asemenea, nu trebuie să cheltuiţi bani pe mătase. Ţesăturile dense naturale, cum ar fi bumbacul sau flanelul, sunt perfecte pentru persoanele cu pielea sensibilă sau cu eczeme. Evitaţi amestecul de bumbac şi sintetice, care vă pot provoca iritaţii.

6. Iarna, pielea are nevoie de o hidratare şi o nutriţie suplimentară. Pentru mâini, picioare şi corp sunt recomandate băile de ulei sau loţiunile hidratante. Folosirea exfoliantelor pe zonele sensibile de piele sensibilă trebuie reduse la minim. În perioada sezonului rece, este indicată utilizarea unui peeling sub formă de cremă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură