Shen Yun este ‘încântător’ şi ‘eteric’ spune o reprezentantă la ONU

Dansatorii Shen Yun Performing Arts în posturi rafinate tipice de dans clasic chinez
Dansatorii Shen Yun Performing Arts în posturi rafinate tipice de dans clasic chinez (© 2013 SHEN YUN PERFORMING ARTS)

NEW YORK – Patricia Altshuler, care reprezintă la ONU cea mai mare organizaţie globală a femeilor urbane, a participat în 21 aprilie la spectacolul de dimineaţă al Shen Yun.

“Cred că ei au fost încântători, eterici, frumoşi” a spus dna Altshuler despre dansatorii Shen Yun. “Ei s-au mişcat precum un val de flori. Mi-au plăcut mult.”

Cu sediul în New York, Shen Yun are trei companii ce fac simultan turul mondial cu o singură misiune – de a renaşte cultura chineză veche de 5.000 ani ce a fost inspirată de divin.

“Bineînţeles că este foarte diferit – ei prezintă o parte mai spirituală”, a spus dna Altshuler după ce a văzut Shen Yun la Teatrul David H. Koch de la Centrul Lincoln. Acea parte spirituală este imposibil de experimentat sub regimul comunist chinez în China continentală, a adăugat dna Altshuler.

Partidul Comunist Chinez “înlătură esenţa culturală a respectului pentru divin, şi prin urmare extrage inima şi sufletul culturii tradiţionale chineze”, conform website-ului Shen Yun. “Shen Yun doreşte să renască aceste virtuţi.”

Dna Altshuler s-a bucurat în special de numărul artistic “Destinul Sacru”, o interpretare solo susţinută la erhu de Xiaochun Qi.

“Îmi place sentimentul misterios, aproape de melancolie cu privire la acel număr”, a spus dânsa.

Erhu este o vioară cu 2 corzi care poate transmite o gamă variată de emoţii. Există de aproximativ 4.000 de ani şi este considerată a fi unul dintre cele mai importante instrumente chinezeşti, conform website-ului Shen Yun.

“Cred că mi-ar place să stau pe un deal, sub umbra unui copac frumos şi să ascult erhu”, a spus dna Altshuler, vizibil încântată de acest instrument.

Dna Altshuler a venit la spectacol alături de George Watson, un consilier în investiţii.

În timp ce inima spectacolului Shen Yun stă în dansul clasic chinez, precum şi în dansul etnic şi popular şi bazat pe istorioare, dansatorii sunt înfrumuseţaţi cu costume create manual. De asemenea, ei sunt însoţiţi de fundaluri electronice şi de o orchestră care îmbină instrumentele clasice vestice şi chinezeşti.

“Mi-a plăcut muzica”, a spus dnul Watson. “A fost foarte liniştitoare.”

Informaţii furnizate de NTD Television, Joshua Philipp şi Ivan Pentchoukov.

Shen Yun Performing Arts, cu sediul în New York, are trei companii aflate în turnee care susţin spectacole simultan în jurul lumii.

Shen Yun Performing Arts va susţine spectacole la Teatrul David H. Koch din cadrul Centrului Lincoln, între 20 şi 28 aprilie 2013. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi shenyunperformingarts.org

The Epoch Times este onorat ca sponsor al companiei Shen Yun Performing Arts.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură