Shen Yun inspiră "pace şi armonie" unui reporter TV

Maria Del Valle Guerra a participat la spectacolul Shen Yun Performing Arts din Buenos Aires
Maria Del Valle Guerra a participat la spectacolul Shen Yun Performing Arts din Buenos Aires (Daniel Musa/The Epoch Times)

BUENOS AIRES – După ce Shen Yun Performing Arts International Company a prezentat cel de-al doilea spectacol sâmbătă seara, membrii publicului au simţit că doresc mai mult.

Maria Del Valle Guerra, un reporter de televiziune care a văzut spectacolul la Opera Teatro Citi, a lăudat felul în care Shen Yun descrie teme culturale de pe întregul teritoriu al Chinei.

"Spectacolul prezintă multe scene cu dansuri populare din nordul şi sudul Chinei", a spus ea. Potrivit site-ului companiei, există circa 55 de minorităţi etnice recunoscute oficial în China – o parte din ele sunt descrise de Shen Yun, inclusiv prin dansuri tibetane şi mongole.

Spectacolul, pe care doamna Guerra l-a descris drept excelent şi grandios, reuşeşte să includă "întreaga ţară" în ce priveşte reprezentarea diferitelor etnii din China, a spus ea.

Pentru a putea prezenta astfel de dansuri, artiştii Shen Yun trebuie să se antreneze în dansul clasic chinez, un stil complet ce are o istorie de mii de ani, potrivit site-ului său. Dansul reuşeşte să "scoată la iveală semnificaţia interioară a unor gânduri şi sentimente intrinseci, reflectând particularităţile naturii umane, comportamentul uman standard, conceptele morale, starea mentală [şi] sistemul de valori", susţine acesta.

Fiecare dans merge în tandem cu o orchestră inovatoare, care reuneşte să îmbine bazele orchestrale occidentale şi instrumente chineze.

În timp ce viziona spectacolul - care prezintă în principal poveşti şi legende transmise din China antică - dna Guerra a spus că ea a fost cuprinsă de "pace interioară".

Reprezentaţia "te face să reflectezi [asupra ta] şi te înalţă - tot timpul ai un sentiment înălţător", a afirmat ea. "Există scene în care respiri cu adevărat ... linişte", a adăugat ea.

Dna Guerra a remarcat şi gradul de dificultate în efectuarea dansului clasic chinez, care, conform site-ului Shen Yun, presupune mişcări dificile, salturi şi rostogoliri.

"Dansurile lor reflectă [modul] lor de viaţă ... transmiţând pace şi armonie", a declarat ea.

Informaţii de Natalia Rodriguez şi Phillips Jack.

Shen Yun cu sediul la New York are trei companii care organizează turnee mondiale în fiecare an, având misiunea de a reînvia 5.000 de ani de cultură tradiţională chineză.

Pentru mai multe informaţii, vizitaţi shenyunperformingarts.org

The Epoch Times este sponsor al companiei Shen Yun Performing Arts.

Epoch Times publică în 35 de ţări şi în 19 limbi. Abonaţi-vă la newsletter-ul nostru electronic.