Şi-a făcut Nicuşor Dan partid? Care-i strategia?

Nicusor Dan
Nicusor Dan (Epoch Times România)

UPDATE: Nicuşor Dan a negat că şi-ar fi făcut un partid politic şi a explicat că partidul Uniunea Forţelor Locale este constituit de trei persoane apropiate care i-au spus că poate folosi partidul, dacă are nevoie. De asemenea, candidatul la Primăria Capitalei a mai precizat că a discutat cu preşedintele PLUS, Dacian Cioloş, o eventuală fuziune a Alianţei USR PLUS cu UFL.

„Informaţia apărută astăzi nu are de-a face cu situaţia politică pe care o ştim cu toţii. Sunt un candidat independent la Primăria Capitalei care cere sprijinul partidelor de opoziţie pentru susţinerea candidaturii sale şi care a obtinut deja sprijinul USR-ului.

Uniunea Fortelor Locale (UFL) este un partid politic constituit în urmă cu un an de trei persoane care îmi sunt apropiate şi care s-au arătat dispuse să colaboram în ipoteza în care acest vehicul politic îmi este necesar”, se arată într-un comunicat transmis de Nicuşor Dan şi citat de Digi24.ro.

* * *

Deputatul Nicuşor Dan, candidatul susţinut de USR pentru Primăria Capitalei, a confirmat, luni seară, că şi-a făcut partid, răspunzând la o întrebare din partea membrilor biroului municipal al USR, au declarat pentru G4Media.ro surse politice.

Potrivit surselor, noul partid al lui Nicuşor Dan se numeşte Uniunea Forţelor Locale (UFL).

”Nicuşor Dan a spus aseară (luni – n. red.) în Biroul Municipal al USR Bucureşti că înfiinţarea UFL a fost o strategie pentru candidatura sa la alegerile locale din Bucureşti, astfel încât noul partid să poată încheia o alianţă electorală cu USR şi PLUS, iar el să poată fi susţinut de Alianţă în cursa pentru Primăria Bucureşti”, a explicat pentru G4Media.ro un membru al conducerii USR Bucureşti. Potrivit legii, un candidat independent la alegerile locale nu poate fi susţinut de un partid sau de o alianţă politică. Numele său nu poate apărea pe buletinul de vot alături de sigla unui partid sau a unei alianţe, iar respectivul partid sau alianţă nu poate deconta cheltuielile electorale făcute în numele candidatului independent.

Tribunalul Bucureşti a dispus la termenul din 3 iulie 2019 acordarea personalităţii juridice şi înscrierea partidului Uniunea Forţelor Locale în Registrul partidelor politice.

Articolul integral poate fi citit aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne