Siegfried Mureşan: Politicienii proeuropeni de la Chişinău joacă singuri, neavând sprijinul Guvernului de la Bucureşti

Partidul Democrat nu este un partid proeuropean deoarece niciuna dintre acţiunile sale din ultimii 3 ani nu a fost pentru a apropia R. Moldova de UE, afirmă eurodeputatul român.
Siegfried Muresan
Siegfried Muresan (Epoch Times România)

Europarlamentarul Siegfried Mureşan susţine că oamenii politici proeuropeni de la Chişinău, în momentul de faţă, joacă singuri neavând în Guvernul de la Bucureşti un partener.

Acesta menţionează că Parlamentul moldovean s-a constituit respectând Constituţia şi toate legile din Republica Moldova. Există un nou guvern legitim ales cu un prim-ministru proeuropean care îşi doreşte o repunere a instituţiilor statului pe făgaşul normal. De aceea, aceste instituţii au fost recunoscute de Uniunea Europeană.

„R. Moldova poate face paşi spre UE doar dacă există un partener puternic în Guvernul României de la Bucureşti. Nici Sorin Grindeanu, nici Mihai Tudose, nici Viorica Dăncilă nu au fost cu adevărat interesaţi de situaţia din R. Moldova şi nu au făcut nimic pentru a aduce R. Moldova mai aproape de UE”, scrie Mureşan pe pagina sa de Facebook.

Politicianul român a ţinut să sublinieze că Partidul Democrat nu este un partid proeuropean deoarece niciuna dintre acţiunile sale din ultimii 3 ani nu a fost o acţiune care să apropie R. Moldova de UE.

„Soluţia găsită, din punctul meu de vedere, nu este o soluţie ideală. Scopul clar este de dezoligharhizare a ţării. Acest lucru este absolut necesar. Trebuie să fim alături de forţele proeuropene în aceste negocieri grele pe care le au cu PSRM. Nu avem voie să fim naivi.

Blocul ACUM şi PSRM nu au multe lucruri în comun pe termen lung. UE trebuie să întărească poziţia partidelor proeuropene în Republica Moldova”, a conchis Siegfried Mureşan.