Siegfried Mureşan: Uniunea Europeană rămâne susţinătorul cetăţenilor Republicii Moldova, în ciuda atacurilor cu ştiri false

Siegfried Mureşan
Siegfried Mureşan (Epoch Times România)

În contextul publicării de către unele portaluri media şi televiziuni, în spatele cărora se află membri ai Partidului Socialiştilor împreună cu preşedintele Dodon, a unor ştiri false despre presupusa solicitare a fostului prim-ministru al Republicii Moldova Maia Sandu, către Uniunea Europeană de a opri orice export de produse agricole din Moldova, Siegfried Mureşan a menţionat că scopul acestora este de a discredita un fost prim-ministru, precum şi Uniunea Europeană.

„Condamn ferm fabricarea şi promovarea persistentă a ştirilor false în Moldova cu scopul unic de a discredita un fost prim-ministru şi Uniunea Europeană. Este inacceptabil ca astfel de eforturi să fie depuse pentru atacuri politice motivate sub forma ştirilor false, în loc să concentreze toate acţiunile pentru gestionarea actualei crize economice şi de sănătate”, a declarat preşedintele Delegaţiei Parlamentului European la Comitetul Parlamentar de Asociere UE – Moldova, Siegfried Mureşan, vicepreşedinte al Partidului Popular European.

Totodată, acesta a făcut apel la toate forţele politice din Moldova să se abţină de la astfel de metode dezonorante, rugând şi mass-media să contribuie la informarea corectă a cetăţenilor. Mai mult decât atât, Mureşan a făcut un apel şi către societatea civilă să demaşte minciunile şi campaniile de dezinformare care au drept scop informarea greşită a cetăţenilor Republicii Moldova şi subminarea eforturilor Uniunii Europene în sprijinul Moldovei.

„În ciuda situaţiei complicate pe care toată Europa o parcurge astăzi, Uniunea rămâne un prieten al cetăţenilor Republicii Moldova şi un partener al întreprinzătorilor şi al economiei acesteia. Lucrăm din greu pentru a oferi în continuare tot ajutorul posibil şi pentru a sprijini Moldova în timpul epidemiei de COVID19 şi dincolo de aceasta", a conchis vicepreşedintele PPE.

În acest context, deputatul PAS Sergiu Litvinenco a menţionat că ştirile date de portalurile media, care anterior îl serveau pe fostul lider PD Vlad Plahotniuc, iar acum pe Dodon, sunt false, lucru confirmat şi de către şeful Delegaţiei UE, Peter Mihalko, care a dezminţit „falsul aşa numitei scrisori trimise de Maia Sandu unui comisar european”.

„Acum mingea e în terenul SIS-ului. Însuşi Dodon a spus că cei care promovează ştiri false vor fi blocaţi. Dacă cumva SIS-ul nu are informaţia, mai pun aici o dată lista site-urilor care au promovat falsul. Şi nu uităm de "consilierul netitular" al lui Dodon”, a scris Litvinenco pe pagina sa de Facebook, postând şi câteva poze cu fake news-urile.

Amintim că lidera PAS, Maia Sandu, a adresat la 24 martie, un mesaj comisarului European pentru Afaceri Interne, Ylva Johansson, Înaltului Reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe şi politică de Securitate, Vicepreşedinte al Comisiei Europene, Josep Borrell Fontelles, precum şi comisarului European pentru vecinătate şi extindere, Oliver Várhelyi.

În scrisoare, Maia Sandu a solicitat instituţiilor europene o extindere temporară a termenului de şedere pentru cetăţenii moldoveni care nu pot ieşi din UE şi riscă să depăşească termenul, în special în Italia, Spania, Grecia, Germania şi Franţa, se arată într-un comunicat PAS.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe