Simbolicele autobuze roşii din Londra folosite pentru declararea “Gloriei lui Allah”

Cea mai mare organizaţie de caritate islamică din Marea Britanie susţine că doreşte “să spargă barierele” şi să descrie Islamul într-o manieră pozitivă, lansând o nouă campanie mediatică ce presupune afişarea pe partea laterală a autobuzelor din Londra a frazei “Glorie lui Allah”.
Autobuz britanic decorat cu sloganul “Glorie lui Allah”, ca parte a unei campanii mediatice ce va fi lansată în 23 mai pe cuprinsul Marii Britanii de către organizaţia britanică Islamic Relief.
Autobuz britanic decorat cu sloganul “Glorie lui Allah”, ca parte a unei campanii mediatice ce va fi lansată în 23 mai pe cuprinsul Marii Britanii de către organizaţia britanică Islamic Relief. (Captură Foto)
Andrei Popescu
10.05.2016

Noua campanie a organizaţiei Islamice Relief vizează, aparent, creşterea donaţiilor şi ajutorului lor de Ramadan pentru Siria, dar acum atrage atenţia prin sutele de autobuze pe care le va decora cu expresia “Subhan Allah” sau “Glorie lui Allah”.

Musulmanilor care citesc anunţul li se spune că pentru “a obţine recompensele Ramadanului” trebuie să doneze bani pentru Islamic Relief, o organizaţie ale cărei conturi la banca HSBC au fost închise datorită “temerilor că banii pentru ajutoare ar putea ajunge în mâinile grupurilor teroriste din străinătate”.

Transportul public a fost ales pentru promovarea Islamului în Londra, Manchester, Leicester, Birmingham şi Bradford, toate fiind locaţii britanice cu populaţii mari sau în creştere de musulmani, a raportat ziarul Sunday Times.

Anunţul privind noua campanie mediatică a fost făcut la o zi după ce Londra l-a încoronat pe primul său primar musulman, Sadiq Khan. Organizaţia Islamic Relief a declarat că este o “ironie drăguţă” că cele două evenimente au coincis.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor