Simion reacţionează după valul plecărilor din AUR: La fiecare om pe care ni-l iau ei, eu o să le iau doi

George Simion
George Simion (Captură video)

Preşedintele AUR, George Simion, a comentat, la postul B1 TV, valul plecărilor din partid ca urmare a conflictelor interne.

"O să iau în continuare, mai ales dacă a făcut Virgil (Popescu) sistemul ăsta, a minţit că a furat 15 organizaţii de la Mehedinţi. Eu le-am promis aşa: la fiecare om pe care ni-l iau ei, eu o să iau doi. Şi, până acum, a ţinut. O să pregătesc pentru săptămâna următoare să îi mai liniştesc cu comasarea asta, o să le pregătesc nişte consilieri municipali, judeţeni, primari şi viceprimari de la PNL, ăia care nu vor să bată palma cu PSD-ul vor veni la AUR", a declarat George Simion.

Întrebat dacă este de acord cu traseismul politic, liderul AUR a replicat:

"Urăsc şi eu acest lucru, dar suntem în anul 2024. Regulile politicii astea sunt. Când intri în ringul de box, întrebi care sunt regulile. Toţi oamenii care au cei patru piloni în comun cu noi: naţiune, credinţă, familie, libertate sunt bineveniţi aici. Până în 2020 nu exista AUR, e datoria mea să aduc în AUR toţi oamenii buni. Dar nu o să îl vedeţi, cum vehiculau unii, pe Victor Ponta în AUR, nu o să îl vedeţi pe Călin Popescu Tăriceanu în AUR, nu o să îl vedeţi pe Liviu Dragnea, pe Liviu Marian Pop, pe Traian Băsescu, pe Eugen Tomac. Cei care vin şi îmi iau parlamentari, primari, şi aşa mai departe, eu o să le iau doi pentru că astea sunt regulile jocului. Când ajung la putere dau acea lege împotriva traseismului politic care trebuie dată".

În acelaşi timp, George Simion a susţinut că membrii celorlalte partide "rup uşile" ca să se înscrie în AUR.

"Eu le spun poftiţi aici, la noi se munceşte. 95% pleacă după prima lună când văd că la noi chiar se munceşte. Vă promit ca o premieră în scena politică, odată că îi trec la detectorul de minciuni şi că la noi se trece foarte greu de colega mea Ramona Lovin care organizează interviurile pentru candidaturi. Foarte puţini din cei actuali o să rămână pe funcţii", a precizat şeful AUR.