Simona Halep, a şasea participare la Turneul Campioanelor. Anul acesta, la Shenzhen (video)

"Este o mare onoare să mă calific la Shiseido WTA Finals Shenzhen. Este întotdeauna un obiectiv pentru mine în fiecare sezon să mă calific şi sunt emoţionată că voi juca la ediţia din acest an." - Simona Halep.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep. (wta.com)

După accidentarea suferită la Wuhan, care a costat-o ieşirea în turul 2 din competiţiile din China - a abandonat la Wuhan şi a fost învinsă de Ekaterina Alexandrova la Beijing -, Simona Halep a primit o veste îmbucurătoare: calificarea la Turneul Campioanelor, care de anul acesta va avea loc la Shenzhen, în China.

Simona s-a calificat pentru a şasea oară consescutiv la turneul de elită al tenismenelor, ce are loc la sfârşitul fiecărui an. În 2014, la prima participare, Simona a ajuns până în finală, unde a fost învinsă de Serena Williams, la celelalte participări a rămas la faza grupelor, iar anul trecut nu a putut participa din cauza unei accidentări care a ţinut-o departe de ultimele competiţii majore ale anului 2018. Din păcate acelaşi lucru s-a repetat şi anul acesta, cauza fiind tot o accidentare la spate.

"Este o mare onoare să mă calific la Shiseido WTA Finals Shenzhen. Este întotdeauna un obiectiv pentru mine în fiecare sezon să mă calific şi sunt emoţionată că voi juca la ediţia din acest an. Am mai fost la Shenzhen până acum şi aştept cu nerăbdare să revin în faţa fanilor de acolo", a declarat Halep.

La ediţia din acest an s-au mai calificat până acum australianca Ashleigh Barty, lider mondial şi campioană la Roland Garros, precum şi cehoaica Karolina Pliskova. O surrpriză plăcută este şi faptul că la acest turneu de elită mai participă o româncă, respectiv Bianca Andreescu, în vârstă de 19 ani, care reprezintă Canada. Ea a câştigat anul acesta ultimul trofeu de Mare Şlem al anului - US Open -, precum şi titlurile turneelor de la Toronto şi Indian Wells, ajungând pe locul 5 în ierarhia mondială.