Simona Halep, adversară dificilă în primul tur la Bad Homburg (WTA)

Fosta lideră mondială a avut meci greu în prima rundă a competiţiei din Germania. Cehoaica Katerina Siniakova a opus o rezistenţă redutabilă, cedând după aproape de două ore şi 18 minute de joc.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep. (Simona Halep/facebook)

Simona Halep (30 ani, 19 WTA) s-a calificat în optimile de finală ale turneului WTA 250 de la Bad Homburg (Germania), graţie succesului înregistrat în faţa sportivei cehoaice Katerina Siniakova (26 ani, 63 WTA) cu scorul de 4-6, 6-3, 6-4.

Constănţeanca şi-a asigurat victoria după două ore şi 18 minute de joc efectiv.

„A fost un meci greu. Katerina a jucat foarte bine şi sunt fericită că am reuşit să revin. Nu m-am dat bătută, nu mi-am pierdut concentrarea şi am continuat să lupt. Sunt mulţumită că am reuşit să fac asta până la final.

Nu m-am dat niciodată bătută, am crezut că pot reveni în meci şi cred că asta a contat în revenirea mea. E o plăcere să joc aici, sunt bucuroasă că am câştigat şi că voi avea o nouă şansă de a juca în faţa acestui public”, a spus Simona Halep, în cadrul interviului acordat la finalul partidei.

Halep a contabilizat 5 aşi şi 8 duble greşeli, în timp ce Siniakova a reuşit 2 aşi şi a comis 6 duble greşeli. Halep a avut un procentaj mai bun la punctele cu primul serviciu, iar Siniakova la punctele cu al doilea serviciu.

În duelurile directe dintre cele două campioane, tenismana de la malul Mării Negre are acum 3-1. Siniakova a pierdut în 2018 în finala de la Shenzhen, cu 6-1, 2-6, 6-0, în 2019 în Fed Cup, cu 6-4, 6-0. Singura victorie a cehoaicei a venit în 2017, în optimi la Shenzhen, cu 6-3, 4-6, 7-5.

Simona Halep şi-a asigurat un cec de 3.737 euro şi 30 de puncte WTA, urmând să joace în optimi contra slovenei Tamara Zidansek (24 ani, 58 WTA), victorioasă cu 2-6, 6-1, 6-4 în faţa bielorusei Iulia Gotovka.Cele două vor sta pentru prima oară faţă în faţa.