Simona Halep câştigă primul titlu în 2022, la Melbourne

Jucătoarea română de tenis Simona Halep.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep. (Getty Images)

Fosta lideră mondială Simona Halep a câştigat trofeul la turneul Melbourne Summer Set 1 (WTA 250), dotat cu premii totale de 239.477 USD.

Simona Halep (30 ani, 20 WTA) a învins-o pe rusoaica Veronika Kudermetova (24 ani, locul 31 WTA), cu scorul 6-2, 6-3.

După câştigarea titlului, campioana noastră a declarat: "E o plăcere să am încă un discurs aici, pe acest teren frumos. În urmă cu 4 ani (n.r. - finala Australian Open din 2018) nu am câştigat, dar m-am bucurat de meci. E cu adevărat frumos să mă întorc aici şi să joc în faţa voastră. Vă mulţumesc pentru sprijin, e mereu o plăcere, iar voi mă ajutaţi să câştig aici.

Veronika, felicitări pentru această săptămână. Ştiu că astăzi nu ai jucat la cel mai bun nivel, dar a fost un meci bun. Îţi urez succes la Australian Open, este mai important. Îi mulţumesc echipei mele că este alături de mine, ştiu că nu e uşor să lucreze cu mine. Haideţi să continuăm să câştigăm, îmi place sentimentul ăsta. Australia e o parte din inima mea, am spus asta de multe ori.

L-am văzut pe Darren, aş vrea să-i mulţumesc că a venit să mă vadă. Nu mai e antrenorul meu, dar e parte din familia mea. Simt că fac parte din Australia, aşa că vă mulţumesc încă o dată! Mulţumiri directorului turneului, tuturor celor care au făcut ca turneul să se joace.

Ştiu că trecem prin vremuri grele, dar ne simţim în siguranţă aici. E foarte bine să avem aceste condiţii înainte de Australian Open. Vă mulţumesc, ne revedem la Australian Open."

În semifinale, românca a trecut de 6-3, 6-2 de chinezoaica Qinwen Zheng (19 ani, 126 WTA), cu scorul 6-3, 6-2. Meciul cel mai dificil a fost cel din sferturi, foarte echilibrat, unde Simona a reuşit în final să învingă în trei seturi pe elvetianca Viktoria Golubic (29 ani, locul 43 WTA), scor 6-2, 5-7, 6-4.

În primul tur a trecut de americanca Destanee Aiava (21 ani, locul 316 WTA), scor 6-4, 6-2, iar în turul doi de compatrioata sa Elena Gabriela Ruse, (24 ani, locul 87 WTA), scor 6-2, 6-1.



România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport