Simona Halep, cu probleme fizice, pierde duelul cu Ekaterina Alexandrova la Beijing (WTA)

După un început excelent de competiţie, problemele de sănătate ale Simonei au recidivat, făcând-o astfel vulnerabilă în faţa sportivei din Rusia, care s-a bucurat de o victorie în două seturi 6-2, 6-3.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep. (Simona Halep/facebook)

După începutul extraordinar la turneul WTA Premier Mandatory “China Open“, de la Beijing, cu victoria clară înregistrată în faţa sportivei din Suedia, Rebecca Peterson (24 ani, 53 WTA), cu un dublu 6-1, se pare că problemele de sănătate ale Simonei Halep (28 ani, 5 WTA) au reapărut.

Evoluţia acesteia în startul competiţiei chineze arătase că recuperarea constănţencei a mers bine după accidentarea de la Wuhan, dar se pare că nu a fost aşa completă, pentru că durerile de spate au reapărut devenind o ţintă uşoară pentru rusoaica Ekaterina Alexandrova (24 ani, 38 WTA), adversara din turul doi, care s-a impus, luni, după doar 63 de minute de joc cu scorul de 6-2, 6-3.

Începutul a fost greu pentru Simona, de la începutul jocului fiind destul de vizibil faptul că nu poate duce meciul până la capăt. Nu putea alerga bine, nu se putea întinde. Dar atitudinea fostei lidere mondiale a fost exemplară, a jucat până la capăt, a dat pur şi simplu tot la fiecare minge jucată. Admirabil efortul şi ambiţia arătată de reprezentanta noastră în faţa unei adversare care chiar şi cu aşa un avantaj norocos, a avut momente de panică.

Simona Halep a urcat un loc în clasamentul WTA în această săptămână în ierarhia jucătoarelor profesioniste, în dauna abandonului de la Wuhan, pe poziţia a 5-a, făcând rocadă cu canadianca de origine română Bianca Andreescu, aceasta din urmă obţinând la rândul calificarea în turul doi la Beijing după o victorie în trei seturi, 6-2, 2-6, 6-1 obţinută în faţa bielorusei Aliaksandra Sasnovich (26 ani, 60 WTA).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport