Simona Halep, încântătoare la Australian Open! A eliminat-o în primul tur pe Jennifer Brady

Reprezentanta noastră a început perfect primul turneu de Grand Slam al anului, cu o victorie în două seturi în faţa americancei Jennifer Brady, scor final 7-6, 6-1.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep. (Getty Images)

În primul tur al turneului de Mare Şlem Australian Open, Simona Halep (locul 3 WTA) a dispus de americanca Jennifer Brady (49 WTA, 25 ani) cu scorul de 7-6, 6-1, marţi, pe Margaret Court Arena din Melbourne, după o oră şi 36 de minute de joc efectiv.

A fost un meci frumos, cu două jucătoare ambiţioase, luptătoare, s-a jucat foarte intens. Brady a reuşit să ridice probleme doar în primul set.

Simona a fost foarte creativă, agresivă, a riscat şi nu a aşteptat ca adversarul să greşească. A fost superbă în toate privinţele. Constănţeanca a fost foarte atentă, a speculat bine intenţiile oponentei, a excelat şi a luat primul set în tiebreak.

Partea a doua a jocului a fost diferit. Cu un timing perfect şi foarte lucidă, fosta lideră mondială şi-a surprins adversara punând-o în dificultate mai ales pe contre. A jucat solid, punându-şi în avantaj toate atuurile, a câştigat cu multă muncă. Brady s-a agitat în zadar. A rămas fără replică în faţa jucătoarei mai experimentate.

Simona Halep a contabilizat 2 aşi şi nu a făcut nicio dublă greşeală, în timp ce Brady a reuşit 4 aşi şi a comis 3 duble greşeli. Românca a avut procentaje mai bune la ambele servicii, a câştigat toate venirile la fileu, a avut mai puţine mingi direct câştigătoare (20-24), dar şi mult mai puţine erori neprovocate, 23-35.

Halep (28 ani) a mai înfruntat-o o singură dată pe Brady, anul trecut, la Toronto, câştigând cu 4-6, 7-5, 7-6 (5) în turul al doilea.

Tenismana de la malul Mării Negre şi-a asigurat 128.000 de dolari australieni şi 70 de puncte WTA, în continuare urmând să întâlnească câştigătoarea din duelul care le opune pe britanica Harriet Dart şi japoneza Misaki Doi.