Simona Halep la un meci distanţă de marea finală de la Australian Open (video)

Halep continuă să impresioneze la circuitul de la Melbourne, reprezentanta noastră adjudecându-şi, miercuri, prezenţa în semifinalele competiţiei pentru a doua oară în carieră, la doi ani după ce a jucat aici în finală cu Caroline Wozniacki şi unde a pierdut în trei seturi, într-un meci dramatic.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep.
 
Jucătoarea română de tenis Simona Halep.   (Getty Images)

Simona Halep (28 ani, 3 WTA) s-a calificat în careul de aşi a primului turneu de Mare Şlem al anului - Australian Open, în urma unui meci perfect reuşit în faţa sportivei din Estonia, Anett Kontaveit (24 ani, 31 WTA), în două seturi identice, scor final 6-1, 6-1.

Simona a avut un start excepţional, dominând încă din primele ghemuri întâlnirea cu jucătoarea estoniancă, campioana noastră fiind foarte hotărâtă să încheie cât mai repede această dispută. Ea a controlat situaţia din teren până la final, a dominat tehnic şi tactic, punând-o în dificultate pe oponenta sa. A fost agresivă, super ofensivă, trimiţând mingile în unghiuri dificile la care Anett nu a ştiut cum să reacţioneze.

Duelul celor două combatante a durat 53 de minute.

"E o plăcere sa joc aici în Australia şi mă bucur că pot arăta cel mai bun tenis al meu. M-am simţit foarte bine astăzi, simt jocul, mă simt puternică pe picioare. Ştiu cum să joc împotriva ei şi îmi place foarte mult să joc aici la Melbourne.. Am lucrat mai mult la partea fizică în extrasezon. Mă simt mult mai puternică decât în trecut.. Vreau înca un turneu de Grand Slam, dar nu mă gândesc încă la finală, iau fiecare meci în parte şi vedem ce se va întâmpla. Nu voi urmări meciul dintre Muguruza şi Pavlyuchenkova, mă voi duce la shopping", a declarat dubla campioană de Grand Slam (Roland Garros în 2018 şi Wimbledon în 2019) în interviul de la finalul partidei.

Românca a contabilizat în acest meci 5 aşi şi o dublă greşeală, a avut un procentaj ridicat la primul serviciu (78% faţă de 48%), în timp ce la al doilea a fost egalitate (44%). A fructificat 5 mingi de break din 11 oportunităţi.

Estoniana a numărat în schimb mai multe mingi direct câştigătoare, 15-12, dar şi mai multe erori neforţate, 15-10.

În confruntările directe dintre cele două campioane Simona conduce acum cu 3-0, primele sale două meciuri câştigate cu Kontaveit au fost în 2017, în turul al treilea la Miami, cu 6-3, 6-0, şi în sferturi la Roma, cu 6-2, 6-4.

Constănţeanca şi-a asigurat un cec în valoare de de 1.040.000 dolari australieni şi 780 de puncte WTA, iat în lupta pentru marea finală va juca cu învingătoarea dintre spaniola Garbine Muguruza (26 ani, 32 WTA) şi rusoaica Anastasia Pavliucenkova (28 ani, 30 WTA).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport