Simona Halep, la un pas de câştigarea unui nou trofeu! Este finalistă la Doha (WTA)

"Am câştigat cu sufletul şi cu mintea! Nu am renunţat nicio clipă pentru că mi-am promis că nu mai renunţ împotriva ei după ce am pierdut două partide importante." - Simona Halep
Jucătoarea română de tenis Simona Halep.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep. (Getty Images)

Jucătoarea română de tenis Simona Halep (27 ani, 3 WTA) a surprins plăcut în semifinalele turneului WTA Premier “Qatar Total Open”, obţinând o victorie grea în faţa ucrainiencei Elina Svitolina (7 WTA, 24 WTA) după ce a reuşit o revenire spectaculoasă în decisiv de la scorul de 4-1.

Principala favorită a competiţiei cu premii totale de 916.131 dolari s-a impus cu 6-3, 3-6, 6-4 după două ore şi 7 minute de joc efectiv, campioana noastră urmând să joace astfel cea de-a 34 finală a carierei.

"Am câştigat cu sufletul şi cu mintea! Nu am renunţat nicio clipă pentru că mi-am promis că nu mai renunţ împotriva ei după ce am pierdut două partide importante. Cred că a fost cel mai bun meci al meu aici. Am rezistat pe picioare, nu am fost obosită şi am câştigat", a declarat fosta lideră WTA în interviul de după meci.

"A fost o luptă pe cinste, iar în final eu am ratat ceva mai multe mingi pe care nu-mi doream să le ratez. În final a fost acel game, la 4-1, unde era important să joc şi să forţez... cred că acele puncte au decis totul", a comentat la rândul ei Svitolina.

Simona urmează acum să lupte pentru trofeu cu belgianca Elise Mertens, care a dispus în cealaltă semifinală de germanca Angelique Kerber cu 4-6, 6-2, 1-6.

"Mă simt excelent pentru că mai am o şansă de a juca pentru trofeul frumos de la Doha şi mă bucur că am ocazia de a evolua din nou pe terenul central, în faţa acestui public superb." a mărturisit cea care de luni va fi numărul doi mondial.

Campioana din 2014 şi-a asigurat deocamdată un cec în valoare de 84.850 dolari şi 305 puncte WTA.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport