Simona Halep, locul doi WTA după succesul de la Doha

"Nu contează acum clasamentul. Eu vreau să câştig fiecare meci, vreau să văd cât de bună pot fi. Dacă acum sunt pe locul secund voi lupta să urc din nou pe prima poziţie, dar nu asta e important" - Simona Halep.
Jucătoarea româna de tenis Simona Halep.
Jucătoarea româna de tenis Simona Halep. (Getty Images)

Rezultatul pozitiv înregistrat de Simona Halep în faţa ucrainiencei Lesia Turenko (29 ani, 24 WTA), miercuri seara, în optimile de finală a turneului WTA Premier “Qatar Total Open”, o va propulsa, începând de săptămâna viitoare, pe locul doi în clasamentul mondial al jucătoarelor profesioniste de tenis (WTA).

Simona, revenită în circuit după o pauză de inactivitate sportivă de câteva luni - mai exact din luna septembrie 2018, din cauza problemelor de sănătate, a început anul mai puţin bine.

Sportiva noastră a debutat în noul sezon competiţional cu o înfrângere la WTA Premier “Sidney Internaţional”, în turul doi, meci susţinut în compania australiencei Ashleigh Barty (22 ani, 15 WTA), pentru ca apoi să fie eliminată de pe tabloul principal de simplu al primului turneu de Mare Şlem al anului - Australian Open de către fosta regină a tenisului mondial, americanca Serena Williams (11 WTA), în optimi, ea pierzând astfel fotoliul de lider WTA în detrimentul japonezei Naomi Osaka.

Dar viitorul arată bine pentru tenismana de la malul Mării Negre, care a reuşit uşor dar sigur să-şi reintre în mână, martor fiind rezultatele obţinute în ultima perioadă.

Românca a evoluat admirabil la Fed Cup în întâlnirea dintre selecţionatele României şi Cehiei - unde a înregistrat două victorii în faţa cehoaicelor Katerina Siniakova (4-6, 0-6) şi Karolina Pliskova (4-6, 7-5, 4-6) - două puncte importante care au ajutat la calificarea tricolorelor în semifinalele prestigioasei competiţii, pentru ca apoi campioana noastră să ne încânte cu un nou rezultat pozitiv în optimile de finală a turneului WTA Premier “Qatar Total Open”, unde a dispus de Turenko cu 6-2, 6-3.

Simona Halep este singura jucătoare prezentă neîntrerupt în top 10 WTA de 5 ani – serie activă – mai precis de 262 de săptămâni – începând cu 27.01.2014.

Constănţeanca urmează să primească în sferturile circuitului de la Doha replica Juliei Goerges (16 WTA, 30 ani) din Germania.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport