Simona Halep, primele declaraţii după calificarea în turul doi la Australian Open (video)

"Cu siguranţă a fost un meci dificil.. Să mă aflu în turul al doilea este un sentiment foarte plăcut, să joc aici în Australia." - a declarat reprezentanta noastră, care a început perfect primul turneu de Grand Şlam al anului, cu o victorie în faţa americancei Jennifer Brady.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep. (Getty Images)

Simona Halep (locul 3 WTA, 28 ani) şi-a asigurat, marţi, prezenţa în faza superioară a primului turneu de Mare Şlem al anului - Australian Open, graţie succesului înregistrat, în două seturi, în faţa americancei Jennifer Brady (locul 49 WTA, 25 ani). Partida a durat 96 de minute.

Două sportive puternice s-au luptat aproape de la egal la egal, fosta lideră mondială întâmpinând dificultăţi în prima parte a duelului, care a fost şi cel mai echilibrat. Setul doi a avut altă poveste, fără emoţii pentru campioana noastră.

''Cu siguranţă a fost un meci dificil. Ştiam, pentru că am jucat contra ei acum câteva luni şi eram pregătită pentru un astfel de meci. Să mă aflu în turul al doilea este un sentiment foarte plăcut. Cred că în setul al doilea mi-am găsit ritmul şi a fost mai bine. Am încercat să o alerg mai mult, pentru că în primul set am stat doar într-un colţ. Am fost mai puternică şi serviciul a fost mai bun în setul secund'', a declarat Halep, cap de serie numărul patru la aceasta competiţie.

Halep a mai înfruntat-o o singură dată pe Brady, anul trecut, la Toronto, câştigând cu 4-6, 7-5, 7-6 (5) în turul al doilea.

Tenismana de la malul Mării Negre şi-a asigurat 128.000 de dolari australieni şi 70 de puncte WTA, în continuare urmând să o întâlnească pe britanica Harriet Dart (locul 165 WTA, 23 ani), care a învins-o pe japoneza Misaki Doi (locul 82 WTA, 28 ani), scor 6-2, 4-6, 7-6(6).