Simona Halep se retrage de la Rogers Cup Toronto după consultări cu medicul turneului

Simona Halep s-a retras după primul set al meciului cu cehoaica Marie Bouzkova din sferturile de finală de la Rogers Cup.
Simona Halep Rogers Cup 2019
Simona Halep Rogers Cup 2019 (Maria Matyiku / Epoch Times)

Meciul Simonei Halep pentru un loc în semifinale contra jucătoarei cehe Marie Bouzkova a fost abandonat după primul set la scorul 4-6, în favoarea adversarei.

În pauza de după primul set, sportiva noastră a acuzat dureri în tendonul lui Ahile. După consultări cu medicul turneului, Halep a luat decizia de a se retrage.

Simona Halep - Rogers Cup 2019
Simona Halep - Rogers Cup 2019 (Maria Matyiku - Epoch Times)

Problemele Simonei la tendonul lui Ahile au apărut încă de la începutul sezonului pe zgură, în timpul partidei cu Brady, şi au recidivat pe parcursul confruntării cu Bouzkova.

După retragerea din meciul cu Bouzkova, Simona păstrează locul 4 în clasamentul mondial, dar pierde 710 puncte WTA.

Venită din calificări, Marie Bouzkova (WTA 91), adversara Simonei în sferturi, are o evoluţie de invidiat la acest turneu. A câştigat până acum toate cele 5 partide în minim de seturi. A marcat două victorii în calificări şi alte trei pe tabloul principal, eliminând nume sonore din WTA precum Sloane Stephens şi Jelena Ostapenko. „Îmi pare rău că Simona a trebuit să se retragă, a fost un mare privilegiu pentru mine să fiu cu ea pe teren, chiar dacă doar pentru un set, şi mi-a făcut mare plăcere”, a declarat Marie Bouzkova după retragerea Simonei.

Marie Bouzkova - Rogers Cup 2019
Marie Bouzkova - Rogers Cup 2019 (Maria Matyiku - Epoch Times)

Simona Halep este înscrisă în turneul de la Cincinnati, unde este aşteptată miercurea viitoare. Rămâne însă de văzut dacă va putea evolua.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport