Simona Halep susţine cauza copiilor născuţi prematur

Simona Halep
Simona Halep (Epoch Times România)

Simona Halep, cea mai bună jucătoare profesionistă de tenis din ţara noastră, s-a alăturat marţi luptei pentru viaţă copiilor născuţi prematur, prin campania ''Grijă pentru copii'', lansată în urmă cu doi ani de Dorna şi Asociaţia ''Salvaţi Copiii''.

Acest demers contribuie cu dotarea de echipamente medicale de specialitate pentru maternităţile din ţară, dar şi la o informare corectă asupra problematicii naşterii premature.

''Am ales să susţin această campanie pentru că am o relaţie specială cu copiii din jurul meu. Ştiu cum este să lupţi din greu pentru pentru ceea ce îţi doreşti, să întâmpini obstacole şi cu toate acesta să mergi mai departe. Nu pot să îmi imaginez cum este pentru aceşti copii care, înainte să afle ceea ce înseamnă viaţa sunt nevoiţi să lupte pentru ea'', a declarat Simona Halep.

Gabriela Alexandrescu, preşedinte executiv al Organizaţiei Salvaţi copiii, a arătat: ''Copiii prematur au şanse 90 la sută să trăiască, dacă beneficiază de îngrijire corespunzătoare în perioada intrauterină şi de echipamente performante imediat după naştere. Mulţumim Simonei că se implică în proiect''.

Petre Şandru, director Coca Cola România, a spus: ''Majoritatea spitalelor nu au suficiente dotări pentru copiii născuţi prematur. Iată motivul pentru care de doi ani facem acest proiect. Ne bucurăm că Simona Halep a venit alături de noi''.

Miruna Smeureanu, director de comunicare Coca Cola, a menţionat: ''În 2013 şi 2014 am susţinut 30 de maternităţi cu echipamente necesare copiilor născuţi prematur. La nivelul fiecărui an ajutăm cam 3.000 de asemenea cazuri''.
În România, 1 din 10 copii se naşte prematur şi are nevoie de îngrijire specială încă din prima oră de viaţă, ceea ce necesită echipamente medicale performante şi medici specializaţi.

România se află pe primul loc în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte mortalitatea infantilă, principala cauză fiind naşterile premature. O treime din aceste decese pot să fie prevenite prin dezvoltarea de programe de educare a tinerelor mame.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport