Simona Halep, victorie dificilă în optimile turneului WTA de la Eastbourne

"A fost un meci dificil, ştiam că joacă bine şi prudent pentru că pe iarbă e dificil. Până la final a fost bine, m-am simţit puternică pe picioare şi nu am greşit prea mult." - Simona Halep.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep. (wta.com)

Simona Halep (27 ani, 7 WTA) este sfertfinalista turneului WTA Premier “Nature Valley Internaţional” de la Eastbourne (Marea Britanie) care se dispută pe iarbă, în urma succesului înregistrat miercuri în faţa jucătoarei din Slovenia, Polona Hercong (28 ani, 60 WTA) - venită din calificări.

Polona a cedat destul de greu în faţa fostei lidere mondiale, care a reuşit să se impună după o oră şi 48 de minute de joc efectiv cu scorul de 6-1, 4-6, 6-3.

Începutul de joc a fost unul deosebit, cu un nivel foarte ridicat pentru Simona. A fost un prim set jucat impecabil, cu lejeritate, în care adversara sa nu a deranjat deloc.

Polona a echilibrat jocul însă în partea a doua, a fost mai agresivă, a stat mai bine în teren, găsind astfel răspuns la mingile trimise de sportiva de la malul Mării Negre.

Au fost schimburi de mingi superbe între cele două combatante, dar în urma cărora, într-un mod surprinzător şi neplăcut pentru noi, oponenta a reuşit să trimită meciul în decisiv pe fondul scăderii nivelului de agresivitate ale româncei.

Halep a preluat iniţiativa din nou în setul trei. La fel ca la începutul de meci, constănţeanca a speculat bine intenţiile adversarei sale, care devenise puţin instabilă pe fondul greşelilor neforţate care au crescut ca număr, şi-a pierdut din concentrare devenind astfel prea pasivă şi totodată destul de vulnerabilă pentru agresivitatea pură din jocul Simonei.

Simona Halep are acum 2-1 în duelurile directe cu Hercog, slovena impunându-se în 2009 în turneul ITF de la Sofia (100.000 dolari) cu 7-6 (3), 1-6, 6-2, în primul tur, iar Simona anul acesta în turul al treilea la Miami, cu 5-7, 7-6 (1), 6-2.

Campioana noastră şi-a asigurat un cec în valoare 23.455 dolari şi 100 de puncte WTA, urmând ca în sferturi să o întâlnească pe germanca Angelique Kerber (31 ani, 5 WTA), campioana de la Wimbledon, care a trecut la rândul ei cu 7-6 (4), 6-0 de suedeza Rebecca Peterson.