Sindicalist din Poliţie: Au fost sesizări de la poliţiste agresate de şefi, dar mizeria este ascunsă sub preş

Echipaj de poliţie
Echipaj de poliţie (Epoch Times România)

În ultimul timp au fost depuse mai multe sesizări din partea unor poliţiste care ar fi fost agresate de şefi, însă "mizeria a fost ascunsă sub preş", a declarat şeful Sindicatului Poliţiştilor din Dolj, Elvis Măceşeanu.

"Prima plângere am primit-o în luna noiembrie a anului 2011. Poliţista a depus o plângere scrisă că a fost agresată de şeful său, care este comisar-şef în cadrul Inspectoratului de Poliţie Dolj. Noi am înaintat această plângere comandantului de la inspectorat, iar ulterior, conform procedurii, a fost trimisă la Inspectoratul General al Poliţiei Române. Abia după şase luni a venit un control de la Bucureşti, însă comisarul-şef nu a fost sancţionat, mizeria a fost ascunsă sub preş. Femeia a fost însă agresată în continuare şi vă pot spune că ultima plângere a fost depusă chiar acum câteva zile", a afirmat liderul Sindicatului Poliţiştilor Dolj.

Cazul nu este singular şi, de-a lungul timpului, au mai fost depuse şi alte plângeri din partea unor poliţiste cărora nu le-au fost respectate drepturile.

"Ar fi o ipocrizie din partea mea să spun că în Inspectoratul de Poliţie Dolj nu sunt femei agresate fizic sau sexual, însă cele mai multe dintre ele nu vor să depună plângere pentru că agresiunea sexuală este foarte greu de dovedit, aşa că le este teamă să facă acuzaţii. Unele însă nu depun plângere de ruşine", a mai precizat liderul sindical.

Elvis Măceşeanu a afirmat că nu crede că, în urma controalelor ordonate de ministrul Stroe, se va face dreptate şi vor fi sancţionaţi toţi cei vinovaţi.

"Poliţistele sunt întrebate dacă au fost agresate de şefii lor, însă întrebările sunt puse de sociologi şi psihologi care la rândul lor au şefi şi probabil că vor spune ce le dictează aceştia. Sunt convins că nu se va întâmpla nimic nici de această dată", a adăugat Măceşeanu.

Toate femeile angajate la Poliţie vor fi chestionate de psihologi şi sociologi şi vor completa un chestionar în care vor răspunde la întrebări legate de eventuale acte de hărţuire ori discriminare pe criterii sexuale. Măsura a fost luată după ce o poliţistă din Balş şi fostul său ei şef Gheorghe Barbu au ajuns la spital după ce femeia, care susţine că poliţistul ar fi violat-o, l-a înjunghiat pe acesta de mai multe ori în abdomen.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne