Sindicaliştii din Administraţia Publică Locală pichetează ministerul. Vor salarii mai mari

Toată lumea se plânge că nu sunt bani pentru măriri salariale însă anual 40 de miliarde, bani negri, se scurg pe sub masă, acuză sindicaliştii, cerând salarii decente.
Pichetare în faţa Primăriei Municipiului Bucureşti , Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie.
Pichetare în faţa Primăriei Municipiului Bucureşti , Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie. (Epoch Times România)

În jur de 100 de angajaţi din Administraţia Publică Locală, afiliaţi Federaţiei Sindicatelor Pro Administraţie au pichetat miercuri, Ministerul Muncii, nemulţumiţi de salariile din sistem. Dacă revendicările sindicaliştilor nu vor fi luate în considerare, protestele vor lua amploare, ameninţă sindicaliştii.

"Astăzi suntem la această pichetare ca un semnal de alarmă pentru ce va urma. Dacă nu vom fi înţeleşi acum cu memoriile pe care le depunem, acţiunile de protest vor lua amploare. Cu siguranţă, pentru că salarizarea sistemului bugetar la ora actuală din România nu e unitară. E haotică. Toată lumea spune că nu sunt bani. Nu e adevărat. Domniile lor spun că 40 de miliarde anual se scurg pe sub masă. Bani negri. Păi unde ar fi? Numai 10 la sută să economisească, nu le cerem mai mult", a declarat Liviu Pop, prim vicepreşedintele Federaţiei Pro Administraţie.

Un alt sindicalist a acuzat salarizarea "sub nivelul de existenţă", avertizat că dacă discuţiile nu vor avea niciun rezultat, acţiunile vor continua până la blocare întregii administraţii locale.

"Pentru că aceasta este aproape în desfiinţare. Sunt primării, în marea majoritate a comunelor, unde mai sunt doar trei angajaţi. Din cauza salarizării minime pe economie, oamenii nu sunt atraşi, au răspunderi foarte mari. Răspund în faţa Curţii de Conturi, în faţa DNA şi preferă să meargă pe un salariu puţin mai mare ca vânzător a declarat sindicalistul.

Potrivit Mediafax, pe fundalul protestului, delegaţi ai sindicaliştilor discută cu reprezentanţi ai ministerului.

Reamintim că în ultima perioadă a avut loc un adevărat val de proteste. Angajaţi din sistemul sanitar, poştaşi, angajaţi ai penitenciarelor au ieşti în stradă cerând salarii mai mari şi condiţii mai bune de muncă, punând presiune pe Guvernul aflat în ultimele luni de mandat.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne