Sindicatul Porţile de Fier: "SSH Hidroserv a fost îndreptată controlat, cu bună ştiinţă, spre faliment!"

Din 2012, specialiştii în sectorul hidroenergetic au fost înlăturaţi de la conducerea Hidroserv, în locul lor fiind aduşi indivizi care şi-au dovedit nu numai lipsă de profesionalism şi competenţă în domeniu, dar şi incapacitate managerială, susţin sindicaliştii.
Porţile de Fier I.
Porţile de Fier I. (Wikipedia, by Denis Barthel)

Sindicatul Porţile de Fier îi solicită ministrului Energiei, Victor Grigorescu demiterea Directorului general şi a managerilor din secţiile SSH Hidroserv - companie ce asigură mentanţă pentru Hidroelectrica - şi dispunerea unui control pentru "verificarea modului în care societatea a fost împinsă controlat spre faliment, pentru a face loc pe piaţa serviciilor unor firme ale grupărilor de interese din energie."

Potrivit comunicatului de presă remis redacţiei Epoch Times, această solicitare a fost adresată ministrului în contextul în care "din cei 2500 salariaţi care asigurau funcţionarea în siguranţă a Hidroelectrica, acum au mai rămas mai puţin de 1300, cărora le-au fost diminuate drastic veniturile şi care muncesc în condiţii aflate în afara legalităţii muncii. "Mai mult, în momentul de faţă a trecut o săptămână de când salariaţii ar fi trebuit să-şi primească salariile, dar aceştia nu au fost plătiţi, societatea având restanţe de plată şi din anii 2012 – 2014, se arată în comunicat.

Înfiinţată în august 2013, prin fuziunea celor 8 societăţi comerciale Hidroserv, SSH Hidroserv SA trebuia să devină o societate puternică pe piaţa serviciilor hidroenergetice. Din păcate însă, cu totul alta era intenţia conducerii societăţii. Aşa că, în loc să devină o societate puternică, SSH Hidroserv a fost îndreptată controlat, cu bună ştiinţa, spre faliment. Societatea a înregistrat pierderi în fiecare an, datoria acesteia depăşeşte 100 milioane lei, iar pentru salariaţi aceasta a însemnat o formă de sclavie modernă.", precizează Hidroserv.", transmite preşedintele Sindicatului Porţile de Fier, Cristinel Popescu într-un comunicat de presă.

În scrisoarea adresată ministrului Energiei, sindicaliştii au atras atenţia că "în anul 2002, cu toată opoziţia mişcării sindicale de la acea dată, guvernul Năstase, prin ministrul Dan Ioan Popescu, a luat decizia externalizării activităţii de mentenanţă din Hidroelectrica. Am atras la acel moment atenţia, iar timpul a confirmat, că va creşte costul cu mentenanţă şi implicit costul pe MWh produs de Hidroelectrica.

Dacă în prima parte a funcţionării societăţilor comerciale Hidroserv acestea au fost conduse de specialişti din cadrul sistemului, din păcate, îndeosebi începând cu anul 2012, specialiştii în sectorul hidroenergetic au fost înlăturaţi, la conducerea acestora fiind aduşi fel de fel de indivizi care şi-au dovedit din plin nu numai lipsa de profesionalism şi competenţa în domeniu dar şi incapacitatea managerială.

Ne este foarte clar că motivul aducerii acestora în posturi de conducere a fost împingerea spre faliment a societăţilor Hidroserv, ulterior devenite SSH Hidroserv SA prin fuziunea din august 2013, pentru a ceda piaţa serviciilor în domeniul hidroenergetic unei grupări de interese, deloc străină de cele petrecute în anul 2002.

Modul de aşa-zisă manageriere al acestora este cel al tensionării atmosferei, de instaurare a sentimentului de teamă şi transformării salariaţilor în sclavi, care execută orice li se ordonă. La ora actuală nu numai că nu se mai respectă drepturile salariaţilor şi cele ale organizaţiilor sindicale, dar sunt încălcate frecvent înşişi drepturile omului, prevăzute atât de Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, Carta Socială Europeană şi a Declaraţiei de la Philadelphia, concretizată în Convenţia OIM nr.122."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne