Singapore raportează cel mai mare număr de cazuri zilnice de COVID, în ciuda ratei mari de vaccinare

(gov.md)

Oraşul-stat Singapore, din Asia de Sud-Est, a înregistrat un nou maxim de 2.909 cazuri COVID-19 pe 1 octombrie, un maxim de la începutul pandemiei, a declarat Ministerul Sănătăţii într-o declaraţie din 2 octombrie. Totuşi oficialii au menţionat că peste 98% dintre persoanele infectate au simptome uşoare sau nu au simptome deloc.

„Acest lucru este rezultatul vaccinării marii majorităţi a populaţiei noastre, care a suferit o boală uşoară chiar şi atunci când apar infecţii în ciuda vaccinării”, se spune în declaraţie.

Recenta creştere a infecţiilor cu COVID-19, boala cauzată de virusul Wuhan, după relaxarea unor restricţii, a determinat autorităţile din Singapore să oprească ridicarea progresivă a restricţiilor. De asemenea, a înăsprit impunerile asupra libertăţii de mişcare de săptămâna trecută, care au limitat adunările sociale la două persoane şi au făcut ca munca de acasă să fie implicită.

Guvernul a declarat că măsurile mai stricte sunt necesare „temporar” ca să câştige timp pentru a extinde capacitatea de îngrijire a sănătăţii, pentru a înfiinţa mai multe facilităţi de izolare, a ajunge la mai mulţi dintre cei nevaccinaţi şi pentru a asigura doze de rapel celor care au nevoie de ele.

Peste 80% din populaţia din Singapore a fost vaccinată împotriva virusului Wuhan.

Procentul pacienţilor care necesită îngrijire în terapie intensivă rămâne scăzut, la aproximativ 0,2 la sută, au declarat autorităţile.

Oficialii nu au specificat câte dintre noile cazuri raportate au fost infecţii descoperite la persoanele complet vaccinate împotriva COVID-19.

Se estimează că numărul cazurilor din Singapore va depăşi în curând 3.200 pe zi, iar oraşul-stat ar putea începe chiar să aibă 5.000 de cazuri pe la jumătatea lunii octombrie, au menţionat oficialii din domeniul sănătăţii.